Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

EU bör fördjupa cybersäkerhetssamarbetet med #China: Digital expert

DELA MED SIG:

publicerade

on

typinEuropeiska unionen (EU) bör främja sitt digitala samarbete med Kina för att öka cybersäkerheten, sa en europeisk digital expert till Xinhua här nyligen.
Luigi Gambardella är ordförande för ChinaEU, en affärsledd internationell förening i Bryssel som främjar bilateralt digitalt samarbete.
Han ansåg att Europeiska kommissionen borde använda sig av omvärderingen av EU:s byrå för nät- och informationssäkerhet (ENISA) och omvandla den till en kinesisk-europeisk byrå för nät- och informationssäkerhet.
Samrådet om utvärderingen av ENISA är nu på god väg. Hittills har ingen kommit fram med en konstruktiv idé för att övervinna dilemmat mellan att avskaffa ENISA helt och hållet eller behålla det i dess nuvarande form. Att betona möjligheten att använda denna översyn för att upprätta ett konkret EU-kinesiskt samarbetsprojekt skulle vara lägligt.
“Together, the EU and China can make the Internet a safer place,” Gambardella said.
ENISA bildades 2004 för att hjälpa till att säkerställa en hög nivå av nätverks- och informationssäkerhet inom blocket. Dess nuvarande mål, mandat och uppgifter fastställdes för en period som slutar 2020.
Kommissionen håller nu ett offentligt samråd som avslutas den 12 april. Målet är att lägga fram förslag för det nya ENISA-mandatet senast i juni 2018.
Gambardella sa att under de senaste åren har cybersäkerhetslandskapet utvecklats avsevärt när det gäller hot och teknisk utveckling, marknadsutveckling och policyutveckling.
EU’s directive on Network Information Security, adopted last July, fundamentally changed the institutional setting by requiring member states to set up a specialized network of national computer security incident response teams to deal with cyber security threats.
Gambardella sa att den kinesiska regeringen lovade att göra nätverks- och informationssäkerhet till en nationell strategi och införde en rad policyer och andra steg för att stärka informationssäkerheten och främja utvecklingen av en informationssäkerhetsindustri.
“In his Davos speech, President Xi expressed China’s desire to cooperate with Europe. Why not further deepen digital cooperation in the area of cyber security?” Gambardella said.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend