# Saudiarabien beslut att ansluta sig till TIR kommer att öka handeln i hela regionen

SaudiArabiaFlagPicture1Konungariket Saudiarabien tillkännagav idag sitt beslut att ansluta sig till TIR-konventionen och att systemet ska fungera i 2017.
Saudiska tullen värd ett IRU-team, under ledning av generalsekreteraren Umberto de Pretto i Riyadh i veckan, för att erbjuda insikter och vägledning om TIR som ett verktyg för att effektivisera handelsfaciliteten i hela Arabiska viken.
Ahmed Alhakbani, generaldirektör för den saudiska tullen, förstärkte att kungariket är ett av de viktigaste transitländerna i regionen och han bekräftade beslutet att börja implementera TIR i år.
På grund av sitt strategiska läge är Konungariket Saudiarabien (KSA) den kritiska kopplingen mellan Gulfstaternas samarbetsråd och den bredare Mellanösternregionen. Landets anslutning till TIR, med fördelarna med sömlös gränsöverskridande anslutning, kommer därför att öppna nya vägarkorridorer längs ryggraden i den arabiska viken - omvandla regionens handelspotential.
Workshopen gav en ram för att skapa medvetenhet bland berörda intressenter och att diskutera de praktiska aspekterna av anslutning och genomförande av TIR i KSA.
"Denna verkstad visar hur allvarlig Saudiarabien närmar sig anslutningen till TIR. IRU är mycket motiverad för att underlätta kunskapsdelningen och bidra till att skapa en tydlig förståelse för TIR-systemet. Vårt mål är att kommunicera sin enkelhet, effektivitet och övertygande förmåga att omvandla regionens handelspotential ", förklarade Umberto de Pretto.
Deltagarna på workshopen erkände enhälligt TIRs fördelar och fördelar, förstå hur Saudiarabiens anslutning och genomförande av TIR-konventionen kommer att underlätta handeln på ett säkert sätt, med sömlös intermodal anslutning.
TIR-verkstaden stöder diskussioner om förbättring och utveckling av transportsektorn, som beskrivs i Saudiarabiens Vision 2030 och National Transformation Program 2020, med målet att placera Saudiarabien som ett logistikcentrum som förbinder Asien, Afrika och Europa.
Intressenter från ett omfattande tvärsnitt av både den offentliga och privata sektorn deltog, särskilt från transportministerierna, och handel och investeringar, Saudiarabiens allmänna investeringsmyndighet, Saudiarabiska rådet, Saudiska hamnmyndigheten, tullkontor och Ett antal ledande transportoperatörer.

Taggar: , , , , ,

Kategori: En framsida, Saudiarabien, Resa