Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Använde Los Angeles falska likes på sin Facebook-sida för att öka sina chanser till #OlympicGames2024?

DELA MED SIG:

publicerade

on

With France and Los Angeles both in the bidding for the 2024 Olympic Games, suspicions have been raised in by Le Figaro in France that the LA bid cooking the books with fake Facebook ‘likes’ and fake followers on Twitter, skriver James Drew.

With the International Olympic Committee’s final decision on the 2024 Olympic Games fast approaching, Paris and Los Angeles, the two cities left in the running, have upped their game trying to win the hearts and minds of the judges. Tony Estranguet, the leader of Paris’ bid, has recently said that he can “100% guarantee” that no bribes will be accepted or offered before the final decision is reached on September 13. The reason for this seemingly bizarre claim stems from the allegations of corruption that are surrounding Tokyo’s successful bid for the 2020 Olympics. French authorities are now investigating payments to a secret bank account that are alleged to have ensured Tokyo’s winning bid.

Inte att göra om, har Los Angeles-laget tagit med en rad stjärnor ombord för att lobbya IOK – Dr. Dre, Magic Johnson och LA Lakers ägare Jeanie Buss ledde en grupp nominerade till stadens styrelse. Men det är inte det enda tricket upp LA:s bud: enligt rapporter som har dykt upp i franska medier, ska arrangörsteamet ha använt tjänster från randwebbföretag för att på konstgjord väg öka antalet likes på sin Facebook-sida och öka sin följare på Twitter .

Faktum är att Facebook-sidan för den enda amerikanska staden som är kvar i tävlingen har fått mer än 800,000 200,000 likes under de senaste tre månaderna, en enorm ökning av stöd. I januari hade amerikanerna 4 XNUMX fans. Från och med den XNUMX aprilth, den har 1,038,857 XNUMX XNUMX supportrar. Vad förklarar denna plötsliga entusiasm?

Ett team av digitala snoopar ställde samma fråga och deras resultat var häpnadsväckande. De flesta av de nya 800,000 2016 likes har överväldigande kommit från Afrika och Mellanöstern, inklusive från länder som omfattas av Donald Trumps ökända reseförbud, som Somalia eller Libyen. Om 96 var 202,000 % av fansen baserade i USA (840 360 fans) med Mexiko (222,000 fans) på andra plats och Brasilien (25 fans) på tredje plats, i april förändrades dessa siffror dramatiskt. Medan USA behöll sin topplacering med XNUMX XNUMX likes, ökade Bangladesh och Pakistan. Endast XNUMX % av gilla-markeringarna kommer för närvarande från USA. Nämligen:

Bangladesh: från 83 fans i januari till 104,165 XNUMX fans i april

Pakistan: från 56 fans i januari till 92,104 XNUMX fans i april

Annons

Nepal: från 71 fans i januari till 78,515 XNUMX fans i april

En liknande situation hittades på Twitter: mer än en fjärdedel av LA:s följare lades till i mars, en ökning med över 27,000 XNUMX för ett konto som skapades för mer än två år sedan. Denna plötsliga ökning ledde inte till mer engagemang: antalet engagemang var ungefär detsamma mellan januari och april.

According to RTL, a popular French radio station, there is no doubt that Los Angeles bought the fans: “There are many people on the market who offer fans to buy, especially from African countries”, a social media expert quoted on the program said, before adding that “the committee in charge of the Los Angeles bid would have used a communication tool well known to large companies.” A cursory Google search will return hundreds of sites and companies claiming to provide thousands of followers for Facebook or Twitter.

Detta bådar inte gott för Facebook och Twitter, som för närvarande står inför anklagelser om att möjliggöra spridning av falska nyheter, särskilt under den politiskt laddade amerikanska valsäsongen. Medan Mark Zuckerberg tillkännagav den här veckan att han kommer att samarbeta med Craigslists grundare och journalistikförespråkare Craig Newmark för att finansiera en insats på 14 miljoner dollar för att motverka falska nyheter, verkar Facebook-grundaren inte vara särskilt besvärad av spridningen av falska likes på sitt nätverk. För hans ryktes skull skulle man hoppas att ytterligare tillslag är på gång. I slutet av dagen är det osannolikt att ökningen av falska likes och följare för LA-budet kommer att göra mycket för att få stöd från IOC.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend