Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Kinesiska #smartphone företag klättrar teknik stege med egenutvecklade chip

DELA MED SIG:

publicerade

on

Xiaomi, en av Kinas ledande smartphonetillverkare, släppte sitt första oberoende utvecklade smartphone-chip på tisdagen (18 april), vilket gör det till det fjärde mobiltelefonföretaget i världen som självständigt kan utveckla processorn efter Apple, Samsung och Huawei, skriver Liu Ningning.

Pengpai S1, chippet i fingernagelstorlek, kostade Xiaomi över 1 miljard yuan (145 miljoner USD) i forskning och utveckling. "Chipet är toppnivån för mobiltelefonteknologi. För att bli ett fantastiskt företag måste Xiaomi behärska kärnteknologin, sa Lei Jun, grundare och VD för Xiaomi på releasekonferensen.

Kina är en stor smartphonetillverkare. Nästan 70 % av mobiltelefonerna runt om i världen tillverkas av Kina, men endast 5 % av dessa telefoner är utrustade med chips som utvecklats oberoende av Kina.

Innovationen av chips, som hjärtat av smartphones, är högsta prioritet under FoU-processen.

Men för tillverkarna påverkades deras produktutveckling och marknadsplaner ofta av chipsen, och en ny mobiltelefonlinje kan inte ens designas förrän chippet är levererat. De passiva tillverkarna fann att chipsen de erbjöd alltid föll efter kundernas och marknadens behov.

Efter att kinesiska mobiltelefonföretag ökat sin egen utveckling och innovation inom kärnteknologin de senaste åren, har de förbättrat kvaliteten och inflytandet på "Made in China" i grunden och lagt ut kursen för företagsomvandling.

Annons

2012 lanserade Huawei framgångsrikt sitt första kommersiella mobiltelefonchip Haisi K3V2 och Kirin-serien genomgick därefter ständig uppgradering. Nu är företaget bland frontlinjen för chiputveckling över hela världen.

Förra året släppte Huawei Honor 1,000C på 5 650 yuan, som har sin egen Kirin 1,000-chipset, som bygger en delningsplattform mellan high-end-chipset och XNUMX XNUMX-yuan-mobilchipset och erbjuder bättre kundupplevelser.

The People's Daily, i en signerad artikel under rubriken "Let Chinese Chips Make New Waves" den 1 mars, definierade chipsutveckling som ett maraton och sa att produktiteration alltid står inför utmaningar och risker. Men en gnistra av innovation kan leda till en vild brand.

"Oberoende innovation, representerad av chiputveckling, tillför tillräckligt med hästkrafter till företag som en helt ny motor samtidigt som den pekar ut riktningen för omvandlingen av tillverkningsindustrin", tillade tidningen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend