Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Brexit: Att tillhöra EU är en bra sak, säger ett växande antal medborgare

DELA MED SIG:

publicerade

on

I ett växande antal medborgares ögon är det bra att tillhöra EU. Enligt den senaste Eurobarometerundersökningen av européernas attityder är siffrorna så gott som tillbaka på nivåerna före krisen 2007.
Undersökningen, beställd av parlamentet och publicerad i torsdags, visar att EU-medlemskap är en bra sak i 57 % av européernas ögon, en ökning med fyra procentenheter jämfört med föregående undersökning i september förra året och nästan på samma nivå som 2007 (58 %), innan den finansiella och ekonomiska krisen satte in. Procentsatserna varierar dock avsevärt från land till land.
European Parliament President Antonio Tajani said: “The findings of the European Parliament survey of Europeans’ attitudes towards the European Union are, for the first time since the start of the crisis in 2007, very encouraging. They show that European citizens expect the Union to respond with a single voice to their very acute fears about recent international upheavals that have made the world more uncertain and dangerous. It is up to us, as political leaders, to show them that they are right. To this end, we must persuade them, by our daily work and our decisions, that the Union can both protect and improve their daily lives.”

Titta på uttalande av Europaparlamentets ordförande Antonio Tajani om Eurobarometern (tillgänglig från 13 45 april).
Behov av mer EU för att bekämpa terrorism, arbetslöshet, skattebedrägerier

Som reaktion på de senaste geopolitiska händelserna, såsom den växande instabiliteten i arabvärlden, Rysslands och Kinas ökande inflytande, Brexit och valet av Donald Trump, föredrar upp till 73 % av de tillfrågade att EU hittar ett gemensamt svar framför enskilda medborgare. handlingar.
En stark majoritet kräver också att EU gör mer för att ta itu med nuvarande utmaningar, såsom kampen mot terrorism (80 %) och arbetslöshet (78 %), skydda miljön (75 %) och bekämpa skattebedrägerier (74 %).

Att bli hörd på EU- och nationell nivå
Ett ökande antal européer (43 %) tycker att deras röster räknas på EU-nivå, mer än någon annan gång sedan 2007 och upp med 6 poäng jämfört med 2016. Däremot anser sex européer av 10 att deras röst räknas i deras land , vilket är 10 poäng mer än 2016.

Sociala ojämlikheter

Slutligen säger den överväldigande majoriteten av européer att ojämlikheterna mellan sociala klasser är betydande och en tredjedel av dem tvivlar på att krisen kommer att vara över under många år.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend