Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#China städer skärpa tillsynen mot #AirPollution

DELA MED SIG:

publicerade

on

Peking och dess grannar intensifierar nu sina ansträngningar för att säkerställa en renare himmel genom att minska dagligen genomsnittlig densitet på PM2.5 till cirka 60 mikrogram per kubikmeter, ett mål som fastställts av myndigheterna för 2017, skriver Huan Xiang från People's Daily.

Tjänstemännen från de sju regionerna, nämligen Peking, Tianjin, den autonoma regionen Inre Mongoliet, Hebei, Shanxi, Shandong, Henan-provinserna, samlades på tisdagen för det nionde mötet för att samordna sina lösningar för att förhindra luftföroreningarna.

Kina's Miljöskyddsminister Chen Jining sa på mötet att han had förtroende att nå årets mål så länge som insatserna för att lindra föroreningar fortsätter.

Kina påbörjade sina hårdare åtgärder mot luftföroreningar för flera år sedan. Statsrådet, i en handlingsplan som släpptes 2013, lovade att rutbilda nivån av inhalerbara partiklar i städer över prefekturnivå med minst 10% mellan 2012 och 2017, och att öka dagarna med bra luftkvalitet också.

Fler skärpta steg kommer att tas under 2017 för att förverkliga målet, enligt informationen som släpptes vid mötet.

Kinas luftkvalitet försämras vanligtvis på vintern eftersom månadernas kyla gör att mer kol och andra fossila bränslen förbränns av enskilda hem såväl som kommersiella företag för att hålla sig varma.

För att minska utsläppen under högsäsong har de sju regionerna intensifierat ansträngningarna för att minska användningen av kol, minska utsläppen från fordon, lägga ner förorenade företag och plantera fler träd.

Annons

National Energy Administration, tillsammans med andra avdelningar, sammanställer en plan för att bekämpa utsläppen av föroreningar under vinterdagar i norra Kina, med nio arbetsgrupper som har skickats till dessa regioner för undersökningar.

To cut down the emission from diesel-powered trucks, another big pollutant, China’s Ministry of Transport will also introduce a plan to optimize the transportation structure in Beijing-Tianjin-Hebei region by relying more on railways.

According to the plan, Tianjin port, one of the country’s busiest ports, will completely put the brakes to coal transportation by trucks by the end of October, 2017, but encourage the use of railways and ships.

Peking kommer också att anta en tidig plan i år för att förbjuda dieseldrivna lastbilar från att köra in på stadens sjätte ringväg och uppmuntra till en omväg av transitlastbilar.

Tillsynen kommer att förstärkas och fler illegala fall kommer att avslöjas, vilket inte lämnar något utrymme för de falska miljöskydd, beslutade mötet.

Chen avslöjade också vid mötet överträdarna som inte stängde ned förorenade anläggningar som de påstod. Enligt honom, den 27 februari, har 18 arbetslag hittat 1,043 2,152 överträdare efter att de inspekterat XNUMX XNUMX lokala myndigheter, avdelningar och företag.

Ministern tillade att de planerar att dela upp Peking-Tianjin-Hebei-regionen och dess närliggande område i 3,200 XNUMX små delar och påbörja en mer detaljerad kontroll med hjälp av satellitövervakning. Peking kommer också att utöka sin övervakning till varje hörn av staden.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend