Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#HouseOfEuropeanHistory öppnar den 6 maj

DELA MED SIG:

publicerade

on

The House of European History is a new Brussels-based museum offering a fresh and though-provoking way of seeing and understanding Europe’s history and the development of European integration. Situated just a few minutes’ walk from the Parliament, it will be open seven days a week from 6 May free of charge.

The permanent exhibition in the House of European History, is available in 24 languages. It starts with the myth of Europa and how geographical concepts have changed over time, reflecting on European heritage. It’s possible to – quite literally – walk through the European political, economic, social and cultural history of the 19th and 20th century. There will be a special focus on the history of European integration.

European Parliament President Antonio Tajani commented: “This house is about the things we have in common, the events we have lived through together. This is indeed not only the House of European History, it is also the home of European identity and European memory.”

Den första tillfälliga utställningen är på temat interaktioner, som låter besökare spåra sitt Europa, kartlägga kopplingar till platser i och utanför Europa.

Invigningen den 6 maj äger rum kl 11.00 CET i Parc Léopold med omnejd. Till festligheterna hör besök på museet samt aktiviteter för barn, workshops, musik och mat.

Mer information

 

Annons

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend