Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Brexit: Skyddar rättigheterna för miljontals EU-medborgare som bor i Storbritannien

DELA MED SIG:

publicerade

on


Även om få av dem fick rösta under folkomröstningen kommer de miljontals EU-medborgare som bor i Storbritannien att vara bland dem som drabbas mest av Brexit. EU vill nå en överenskommelse för att skydda deras rättigheter så snart som möjligt under de kommande förhandlingarna med Storbritannien. Den här veckan håller parlamentet en utfrågning om EU-medborgarnas situation och rättigheter i Storbritannien.

Utfrågningen den 11 maj anordnas av utskotten för medborgerliga rättigheter, sysselsättning och framställningar. Medlemmarna kommer att diskutera med experter de frågor som EU-medborgare står inför i EU och de bästa sätten att skydda deras rättigheter.

Safeguarding people’s rights in the wake of Brexit is a priority for the Parliament, including those of Brits living in other EU countries. In the Parliament position adopted on 6 April, MEPs stressed the importance of securing equal and fair treatment for EU citizens living in the UK and British citizens living in the EU. Parliament President Antonio Tajani also brought up the issue with UK Prime Minister Theresa May during a visit to London on 20 April: “The students, workers and families are valuable members of society and deserve some certainty regarding their future.”

Mer information

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend