Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#OBOR : Xi uppmanar till politisk samordning, praktiskt samarbete om bälte och väg

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kinas president Xi Jinping uppmanade på måndagen globala ledare att driva på för win-win-resultat, förbättra politisk samordning och fördjupa det praktiska samarbetet i genomförandet av Belt and Road-initiativet.

Xi gjorde anmärkningarna vid ledarnas rundabordssamtal i Bälte- och vägforumet för internationellt samarbete. Xi uppmanade länder att bygga partnerskap, vara öppna i samarbetet och lösa meningsskiljaktigheter genom dialog.

"Gäss kan flyga genom vind och regn under en lång tid eftersom de flyger i flockar", sa Xi och drev hem poängen med att skapa partnerskap mot alla odds.

Han uppmanade länderna att följa bältes- och vägprinciperna om omfattande samråd, gemensamt bidrag och delade fördelar för att stärka politik, infrastruktur, handel, finansiell och folk-till-folk-anslutning mellan länder.

Xi sa att länder borde stå emot protektionism för att söka win-win-resultat i samarbete och förbättra dialogen för att lösa tvister och lösa meningsskiljaktigheter för att upprätthålla regional stabilitet. Xi uppmanade länder att anpassa utvecklingsstrategier. Han sa att att motstå tiggar-din-granne-mentaliteten är en läxa som världen har lärt sig av den globala finanskrisen.

Han sa att länder borde integrera sina utvecklingsstrategier för att bilda en gemensam handlingsplan som är fördelaktig för alla. Länder bör anpassa samarbetet under Belt and Road-initiativet med Förenta nationerna Agenda 2030 för hållbar utveckling och uppföljningarna av G20-toppmötet i Hangzhou, samt utvecklingsplanerna för regionala block som Association of Southeast Asian Nations, Afrikanska unionen, den europeiska unionen och Asien-Stillahavsområdets ekonomiska samarbete.

Annons

Det krävs verkliga åtgärder för att förvandla en plan till verklighet, sa Xi och uppmanade till ansträngningar för att påskynda byggandet av järnvägar, motorvägar, hamnar, olje- och gasledningar och kraft- och kommunikationsnätverk för att förbättra anslutningsmöjligheterna.

Han efterlyste större ansträngningar för att bygga ekonomiska korridorer och industriella samarbetsparker för att skapa jobb och stimulera innovation. Frihandelsområden bör utökas med regler och standarder för att bli mer kompatibla med varandra.

 

Länder bör förbättra sin affärsmiljö och sina policyskydd för att frigöra den positiva kraften i bättre anslutning, sa han.

 

Dessutom bör finansiell innovation spela sin roll för att åtgärda finansieringsflaskhalsen. Utbyten mellan människor borde gå djupare för att konsolidera grunden för samarbete och låta vanliga människor dela fördelarna, sa Xi.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend