Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EBU ska gå i spetsen för framtida policy- och innovationsnätverk med EU-finansierat 'MediaRoad'-projekt

DELA MED SIG:

publicerade

on

The ‘MediaRoad’ project aspires to reawaken a ‘start-up mentality’ in the media sector, reshaping the way organizations collaborate and deploy new ideas in the market. Augmented and virtual reality, robot journalism and 5G as well as future research policy priorities for the media sector are just some of the ‘tomorrow’s world’ topics this EU-funded project will touch upon.

EBU kommer att leda ett konsortium där några av Europas mest framstående sändare (BBC, RAI, VRT, Association of European Radios) kommer att arbeta tillsammans med ledande medieforskningsinstitut (IRT, EPFL, IMEC) och oberoende producenter (CEPI TV). Projektkonsortiet 'MediaRoad' kommer att arbeta nära den kreativa sektorn för att hjälpa innovativa koncept att utvecklas på marknaden och formulera gemensamma rekommendationer för framtida mediepolicyer.

Den bygger på befintliga initiativ utvecklade av EBU-medlemmar om hur man kan förnya med nystartade företag och små och medelstora företag. Projekt som BBC "Taster" har skapat unika förutsättningar att experimentera med nya idéer samt testa och skala lovande koncept i operativa miljöer. Att stödja lanseringen av liknande "innovationsinkubatorer" över hela Europa är en nyckelaspekt i projektet.

Projektpartners kommer också att utveckla en långsiktig politisk vision för framtiden för den audiovisuella sektorn och radiosektorn samt sociala medier, som täcker områden som EU:s forskningsagenda, data, 5G, säkerhet, uppslukande media, investeringar och utbildning. För att överbrygga medieinnovation med framtida politiska prioriteringar kommer projektet att skapa ett brett och mångsidigt nätverk där den europeiska mediasektorn och den kreativa sektorn kan mötas kring teknologiska och FoU-möjligheter.

"MediaRoad"-projektet finansieras helt av Europeiska kommissionens Horizon 2020 Research and Innovation-program. Det kommer officiellt att börja den 1 september 2017 under en varaktighet på två år, med ett lanseringsevenemang som kommer att äga rum i början av oktober.

EBU Head of European Affairs Nicola Frank: “I believe that this project will help the media sector rekindle a ‘start-up mentality’. We will help turn EU diversity into opportunities, supporting organizations to become more competitive and innovative, so that ultimately, they will be able to give audiences even better content, better delivered.”

CEPI (European Coordination of Independent Producers) Ordförande Jérôme Dechesne: “CEPI:s medlemmar är glada över att få vara en del av detta ambitiösa projekt som kommer att visa upp den europeiska audiovisuella sektorns styrka och kreativitet. Projektet erbjuder oberoende producenter och en majoritet av små och medelstora företag möjligheten att skapa nya partnerskap med programföretag, teknikföretag, leverantörer av sociala medier och forskningsinstitut."

Annons

AER Director Regulatory Affairs Vincent Sneed: "MediaRoad kommer att hjälpa oss att förstärka det som Europa är bra på: att skapa bra och rikt innehåll integrerat i så många plattformar som möjligt. Radio har alltid legat i framkant när det gäller att skapa innehåll som människor gillar och hitta nya sätt att nå ut till människor. MediaRoad bör säkerställa att de små och medelstora företagen, som utgör den mångfaldiga och blomstrande radiosektorn, får stor forskning och innovation. Håll utkik!"

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend