Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Ledamöterna reagerar på förslagen till #RoadTransports mobilitetspaket

DELA MED SIG:

publicerade

on


Ledamöterna delar sina första åsikter om förslag för att öka rättvisa och hållbarhet inom vägtransporter som lagts fram av kommissionsledamöterna
Cefčovič och Bulc.

Många parlamentsledamöter välkomnade förslagen, men betonade att det är viktigt att säkerställa goda arbetsvillkor för förare och att undvika fragmentering av den inre marknaden. Vissa parlamentsledamöter uttryckte oro över förseningen i publiceringen av förslagen och behovet av att slutföra arbetet under den nuvarande mandatperioden för att säkerställa fördelar för sektorn.

De välkomnade insatsen för att eliminera brevlådeföretag och många parlamentsledamöter välkomnade klargörandet om hur man tillämpar utstationering av arbetstagarregler på vägtransporter. Andra uttryckte oro över att de föreslagna ändringarna av cabotagereglerna (för utländska transportföretag) skulle försämra villkoren för arbetstagare.

När det gäller ansträngningar för att minska utsläppen och förbättra hållbarheten välkomnade vissa ledamöter föreslagna ändringar för vägavgifter, medan andra manade till försiktighet för att undvika att överbelasta små och medelstora företag och medborgare. När det gäller rapporter om USA och Parisavtalet betonade flera parlamentsledamöter att EU måste fortsätta sina ansträngningar för att bekämpa klimatförändringarna.

Nästa steg

Lagförslag kommer nu att diskuteras av rådet och Europaparlamentet. Transportkommissionär Violeta Bulc kommer att diskutera förslagen med parlamentsledamöter i transport- och turismkommittén den 19 juni.

Mer information

Annons

EG:s pressmeddelande: Europe on the Move: Kommissionen vidtar åtgärder för ren, konkurrenskraftig och uppkopplad mobilitet (31.05.2017)

Videoinspelning av debatten (31.05.2017)

EbS + (31.05.2017)

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend