#Kazakstan hoppar 15 fläckar på IMD World Competitiveness ranking

| Juni 12, 2017 | 0 Kommentarer

Kazakstan klättrade från 47th till 32th plats i IMD World Competitiveness ranking, utvärdera affärseffektivitet, offentliga finanser och inhemsk ekonomi. Den nya rankningen visar Kazakstan överträffande stater som Spanien, Saudiarabien, Polen, Portugal, Italien, Ryssland, Turkiet och Ukraina.

"Kazakstan har visat de största framstegen på de offentliga finanserna och inhemska ekonomin indikatorer. Den offentliga finansens indikator hoppade från 51st plats till 4th, den inhemska ekonomin förbättrades från 51st till 40th plats. Landet ökade också betydligt i kategorin business efficiency på alla ställen ", säger Alexander Zemlyanichenko, expert på RBK ryska medieföretag.

Kazakstan förbättrade sina positioner för året, stigande 15-fläckar med ett index på 76 pekar ut av 100. Trettionde plats uppnåddes också av Kazakstan i 2014 som rapporterade IMD World Competitiveness ranking 2014 årsbok, enligt www.imd.org.

Världskonkurrensen ranking utvärderar 63 länder. I år utvärderades Cypern och Saudiarabien för första gången, enligt IMD Swiss Business Schools årliga forskning.

Hong Kong tog första plats i rankningen för andra året i rad. Schweiz och Singapore ligger på andra och tredje plats. USA sjönk från tredje till fjärde positionen och fick det sämsta resultatet de senaste fem åren. Nederländerna steg i den senaste rankningen till femte plats från den åttonde.

IMD World Competitiveness Center har också publicerat en separat rapport för ländernas digitala konkurrenskraft för första gången i år. Kazakstan tog 38th plats, förbättra från 43th plats förra året. Den nya Digital Competitiveness Ranking introducerar flera nya kriterier för att mäta ländernas förmåga att anta och utforska digital teknik som leder till omvandling i regeringsmetoder, affärsmodeller och samhälle.

World Competitiveness ranking bestämmer hur länder, regioner och företag hanterar sina kompetenser för att uppnå långsiktig tillväxt, skapa jobb och öka välfärd.

Rangordningen utvärderar konkurrenskraften med hjälp av 20-indikatorer, indelad i fyra kategorier. Det finns ekonomiska indikatorer, infrastruktur, statliga och företags effektivitetskategorier. Indexen består av 323-variabler, till exempel bidraget till världens BNP, bensinpriser, skattesatser och statens politiska insyn.

IMD World Competitiveness Center har varit en pionjär inom nivåns konkurrenskraft och världsekonomins ranking. IMD-centret har publicerat rankningarna varje år sedan 1989.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, Kazakstan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *