Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Slut på #RoamingCharges i EU: Gemensamt uttalande från 3 EU-institutioner

DELA MED SIG:

publicerade

on


Från och med i morgon (15 juni) kommer roamingavgifter inte längre att gälla inom EU. 

Europaparlamentets ordförande Antonio Tajani, Maltas premiärminister Joseph Muscat, på uppdrag av det maltesiska ordförandeskapet i Europeiska unionens råd, och Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, gjorde följande uttalande:

"Europeiska unionen handlar om att föra människor samman och göra deras liv enklare. Slutet på roamingavgifter är en sann europeisk framgångssaga.

Från och med nu kommer medborgare som reser inom EU att kunna ringa, sms:a och ansluta på sina mobila enheter till samma pris som de betalar hemma. Att ta bort roamingavgifter är en av EU:s största och mest påtagliga framgångar.

Under de senaste 10 åren har våra institutioner arbetat hårt tillsammans för att åtgärda detta marknadsmisslyckande. Varje gång en europeisk medborgare korsade en EU-gräns, vare sig det var för semester, arbete, studier eller bara för en dag, var de tvungna att oroa sig för att använda sina mobiltelefoner och en hög telefonräkning från roamingavgifterna när de kom hem. Roamingavgifter kommer nu att vara ett minne blott. Från och med imorgon kommer du att kunna vara uppkopplad medan du reser i EU, till samma pris som hemma.

Det har dröjt länge, med många skådespelare inblandade. Genom att arbeta nära tillsammans har Europeiska unionen levererat ett konkret, positivt resultat för europeiska medborgare. Vi är stolta över att EU har satt stopp för mycket höga roamingpriser och tacksamma till dem som visade beslutsamhet att övervinna de många utmaningarna och sträva efter detta mål.

Samtidigt har EU lyckats hitta den rätta balansen mellan slutet på roamingavgifterna och behovet av att hålla inhemska mobilpaket konkurrenskraftiga och attraktiva. Operatörer har haft två år på sig att förbereda sig för att roamingavgifterna upphör, och vi är övertygade om att de kommer att ta vara på de möjligheter som de nya reglerna ger till fördel för sina kunder.

Annons

Slutet på roamingavgifter är grunden för EU:s digitala inre marknad och är ytterligare ett steg mot att bygga ett enat och hållbart europeiskt digitalt samhälle, tillgängligt för alla våra medborgare."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend