Anslut dig till vårt nätverk!

Belgien

#BrusselsInView: Gongs dished ut för Bryssel innovatörer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Nio kultur- och turistinitiativ i Bryssel som är krediterade för att hjälpa till att återställa stadens misshandlade image efter terrorattackerna förra året har erkänts. 

Var och en sägs ha haft en "verklig inverkan" för att reparera Bryssels rykte efter att 32 människor dödades i mars 2016. Attackerna på stadens flygplats och en tunnelbanestation resulterade i en massiv nedgång i turisthandeln, en trend som först nyligen börjat vända.

De nio projekten hedrades vid den senaste årliga visit.brussels-utmärkelsen. Efter en offentlig omröstning delade en panel av Bryssel-baserade turistbranschen ut priser till dessa projekt, som inom sina respektive områden sades ha "förbättrat regionens rykte 2016".

Vinnarna hade minskats från totalt cirka 63 projekt. Allt från stadens nyaste museum och en utställning om japansk konst, till en food truck-festival och chica hotell, hyllades var och en för sitt "energiska och originella arbete" och efter att ha spelat en nyckelroll i att "förstärka den europeiska huvudstadens globala rykte". De nio initiativen hade, sa domarna, gjort "det största bidraget till regionens ställning".

De nio vinnarna var:

NYTT KONCEPT: "100 mästare" – 100 mästerverk från Brysselmuseerna 
KVÄLLSUPPLEVELSE: BOZAR Electronic Arts Festival
MEST NOTERAD UTSTÄLLNING: Ukiyo-e – De finaste japanska trycken INTERNATIONELLT EVENEMANG: Couleur Café 
BÄSTA GASTRONOMISKA KONCEPT: Bryssel Food Truck Festival 
NYTT EVENEMANG OCH TURISTISKT PLATS: ADAM – Art and Design Atomium Museum
HOTELL NYKOMMANDE: JAM Hotel 
INTERNATIONELL KONGRESS & MÄSSA: KONST PÅ PAPPER – Bryssels samtida ritmässa 
OFFENTLIGT INITIATIV: Make.Brussels 

En av vinnarna, ADAM eller Art & Design Atomium Museum (avbildad), rymmer Plasticarium Collection, en unik samling av designhöjdpunkter, konstverk, men också många vardagsföremål med en sak gemensamt: de har alla tillverkats i plast. Samlingen är Brysselsamlaren Philippe Decelles livsverk.

Annons

ADAMs Inge Van Eycken sa: "Det hela började med en Joe Colombo-stol som Decelle hittade efter att någon hade försökt kasta ut den med skräpet. Det var det första föremålet i Decelles kollektion och efter det fanns det ingen återvändo. Han samlade en enorm mängd plastföremål, designhöjdpunkter från 1960-talet: mestadels vardagliga konsumentföremål som folk kommer att minnas från sina hem, sina föräldrars hem och till och med sina morföräldrars hem.”

Van Eycken tillade: "Vi har cirka 500 stycken på utställning i ADAM, de flesta från Decelles samling, men eftersom han slutade samla in 2000, har vi utökat kollektionen med ett antal nyare föremål. Sammanlagt består kollektionen av cirka 2,000 XNUMX föremål och då och då växlas föremål runt och tas från vårt förråd för att visas upp."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend