Anslut dig till vårt nätverk!

Belgien

#BrusselsInView: Ingen #Brexit för Bryssels Mini Europe-attraktion

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritannien kan ha meddelat sitt beslut att lämna EU, men det finns några goda nyheter för Remainers: de brittiska monumenten i Bryssels familjepark Mini Europe kommer att stanna – åtminstone tills vidare. 

Rädslan var att det inte bara skulle vara EU som krymper vid Brexit, utan att flera brittiska modeller skulle behöva tas bort från Mini Europe. Man hade befarat att de brittiska landmärkena skulle behöva gå om en majoritet av britterna beslutade sig för att lämna EU. Naturligtvis gjorde 52 % av britterna just det i EU-folkomröstningen den 23 juni 2016.

Men det finns goda nyheter för dem som fruktade en brittisk utgång i parken där landmärken europeiska byggnader skapas i miniatyr. "Mini Europe kommer inte att ta bort sina modeller av brittiska landmärken", säger Thierry Meeùs, chef för den populära turistattraktionen i Bryssel. "Brexitförhandlingarna kommer att ta minst två år. Under tiden förblir (Storbritannien) medlem av EU, och därför gör våra monument också det."

Bortsett från nostalgiska skäl finns det goda ekonomiska skäl för att behålla Big Ben, Houses of Parliament och diverse andra brittiska landmärken. "Det skulle vara synd att ta bort monumenten, eftersom parken bara förra året förnyade dem till en kostnad av 50,000 XNUMX euro", sa Meeus samtidigt som han påpekade att de brittiska landmärkena är "för alltid en del av EU:s historia". Han tillade: "För tillfället kommer vi att behålla alla modeller – tillsammans med Brexit-demonstrationen som vi skapade under folkomröstningen."

Om, och när, Storbritannien slutligen lämnar EU är en möjlighet att sätta upp ett slags stängsel, förklarar Meeus. "Och då måste vi förklara att det här en gång var medlem men inte längre. Kanske skulle vi kunna ordna en utställning som skulle förklara varför britterna röstade som de gjorde. Och ställ frågan, var det verkligen en bra idé eller inte?”

Förutom Houses of Parliament, som nyligen renoverades, finns det också Stratford-upon-Avon med Shakespeares hus, Dover Castle och ett brittiskt intercitytåg i miniatyr plus den senaste attraktionen – en miniatyrdemonstration av Brexit framför Commons.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend