Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#ToleroPharmaceuticals för att utöka registreringen av fas II-studien

DELA MED SIG:

publicerade

on

 

Tolero Pharmaceuticals, Inc., ett företag i klinisk fas som utvecklar behandlingar för allvarliga hematologiska sjukdomar, tillkännagav idag (22 juni) att de lägger till europeiska studiecenter till sin pågående kliniska fas II-studie som utvärderar alvocidib i USA och Kanada för behandling av MCL-1-beroende recidiverande/refraktär akut myeloid leukemi (AML). 

"Baserat på vår förbättrade förståelse av den roll som MCL-1 spelar i patogenesen av AML, anlitar vi ytterligare studiecenter för att utöka denna viktiga studie till Europa, "Sade David J. Bearss, Ph.D., verkställande direktör för Tolero Pharmaceuticals.

Studien TPI-ALV-201 (NCT02520011) är en fas II, randomiserad, biomarkörsdriven studie för patienter med MCL-1-beroende recidiverande eller refraktär AML. Studien inkluderar också en explorativ arm i patienter med MCL-1-beroende nydiagnostiserade högrisk-AML. Studien TPI-ALV-201 undersöker effektiviteten av alvocidib, en undersökningshämmare av cyklinberoende kinas 9 (CDK9), i kombination med de godkända medlen cytarabin och mitoxantron hos recidiverande/refraktära AML-patienter vars leukemi är beroende av MCL-1. Mer information om studien finns på ClinicalTrials.gov

Om Alvocidib
Alvocidib är ett prövningsmedel som är en liten molekylhämmare av cyklinberoende kinas 9 (CDK9). Det är för närvarande under utveckling som en del av kombinationsterapi för frontlinje och MCL-1-beroende recidiverande/refraktär AML. CDK9 är ett protein som är avgörande för regleringen av genuttryck, inklusive MCL-1-genen och andra viktiga gener involverade i cancer. Med tanke på den potentiella roll CDK9-avreglering spelar för uttryck av cancerassocierade gener relaterade till celldelning och proliferation, är CDK9 ett attraktivt mål för behandling av olika cancerformer.

Om MCL-1
MCL-1 är ett protein som, i cancer, tjänar till att blockera induktionen av celldöd (apoptos) och kan driva resistens mot kemoterapi. Data från tidigare försök tyder på att vissa tumörer är beroende av MCL-1-proteinet för att överleva, vilket gör det till ett övertygande mål. Dessa data indikerar att 25 % – 35 % av AML-patienterna har tumörer med sådant beroende, och att behandling med en regim som innehåller alvocidib, som hämmar produktionen av MCL-1-proteinet genom blockering av CDK9, kan vara till nytta för dessa patienter.

Om Tolero
Tolero Pharmaceuticals är ett biofarmaceutiskt företag i klinisk fas som forskar och utvecklar behandlingar för att förbättra och förlänga livet för patienter med onkologiska och hematologiska sjukdomar. Vår mångsidiga pipeline är inriktad på viktiga biologiska drivkrafter för blodsjukdomar för att behandla leukemier, anemi och solida tumörer, såväl som mål för läkemedelsresistens och transkriptionskontroll. Tolero är baserat i Förenta staterna och är helägt av Sumitomo Dainippon Pharma Co., Ltd., ett läkemedelsföretag baserat i Japan.

Ytterligare information om företaget och dess produktpipeline finns på www.toleropharma.com

Annons

Ansvarsfriskrivning om framåtblickande uttalanden

De framåtblickande uttalandena i detta pressmeddelande är baserade på ledningens antaganden och övertygelser i ljuset av information som för närvarande finns tillgänglig, och involverar både kända och okända risker och osäkerhetsfaktorer. Alla framtidsinriktade uttalanden som anges i detta pressmeddelande görs endast från och med datumet för detta pressmeddelande. Vi åtar oss inte att uppdatera några av dessa framåtblickande uttalanden för att återspegla händelser eller omständigheter som inträffar efter detta datum. Information om läkemedel (inklusive föreningar under utveckling) som finns i detta material är inte avsedd som reklam eller medicinsk rådgivning.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend