Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Brexit: Storbritanniens erbjudande till EU-medborgare "mycket rättvist", "mycket allvarligt"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritanniens premiärminister Theresa May sa på fredagen (23 juni) att erbjudandet hon hade lämnat om EU-medborgares rättigheter att bo i Storbritannien efter Brexit var mycket rättvist och mycket allvarligt och att hennes regering skulle lägga fram mer detaljerade förslag på måndag (26 juni). ), skriva Julia Fioretti och Philip Blenkinsop.

EU:s ledare hälsade erbjudandet från ett toppmöte i Bryssel sent på torsdagen (22 juni) med en viss skepsis och sa att många frågor kvarstod.

"I går kväll var jag glad över att kunna presentera vad som är ett mycket rättvist och ett mycket seriöst erbjudande för EU-medborgare som bor i Storbritannien och regeringen kommer att lägga fram mer detaljerade förslag på måndag (26 juni)," May berättade för reportrar inför en andra dag av EU-toppmötet på fredag ​​(23 juni).

"Jag vill försäkra alla de EU-medborgare som är i Storbritannien, som har gjort sina liv och hem i Storbritannien, att ingen kommer att behöva lämna. Vi kommer inte att se familjer splittras", fortsatte hon och tillade att hon ville också ha liknande garantier för britterna som bor på andra håll i EU.

Detaljer om arrangemanget skulle vara en del av förhandlingsprocessen, tillade hon.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend