Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Kina: Hur digitala verktyg kan öka turismen mellan EU och Kina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ctrips vd Jane Jie Sun håller en presentation om digital turism i Europaparlamentet

Med anledning av det 19:e bilaterala toppmötet mellan EU och Kina anordnade ChinaEU ett seminarium med nyckelmedlemmar i Europaparlamentet som förberedelse för turismåret EU-Kina som kommer att hållas 2018. Gästtalare var Jane Jie Sun, VD för Kinas ledande onlineresebyrån Ctrip, och Matthew Brennan, expert på Kinas digitala marknadsföring och WeChat.

 

Bild

Deltagarna funderade över hur digitala verktyg och i synnerhet bokningsplattformar online och sociala medier kan öka antalet kinesiska turister i Europa. Idag är Kina världens största resemarknad sett till utgifter och den näst största när det gäller utresande, och europeiska destinationer kan förbättra sin position på denna marknad. Enligt China Tourism Academy, China National Tourism Administrations officiella turismforskningsinstitut, nådde antalet utgående turism i Kina 2016 miljoner människor 122, och kinesiska besökare spenderade 100 miljarder euro (cirka 760 miljarder RMB) på utländska destinationer. Statistik visar att Thailand, Japan, Sydkorea, USA och Maldiverna är de fem bästa destinationerna där kinesiska turister spenderade mest pengar. Det första EU-landet, Italien, kommer bara på nionde plats.

Hur kan EU-destinationer göras mer attraktiva för kinesiska turister? Jane Jie Sun hänvisade till strukturella åtgärder som hon hade listat i en ny åsiktsartikel på China Daily: more flexibility for travel visas and investment in ports and connections – for instance, adding direct flights between cities, offering charter flights and special trains for the convenience of travelers; improved port and harbor clearance infrastructure; additional cross-border travel cooperation zones and international travel ports; improved service quality of scenery spots. Online travel agencies are there to highlight to potential clients the improvements from which they can benefit. If you make an attractive offer, Chinese consumers will take it up. Mrs Sun gave the example of a worldwide tour in 88 days at the price of 200,000 USD per person which was sold out by Ctrip in only 17 seconds. “Ctrip’s mission is to make travel more convenient and bring the world closer together” concluded Mrs Sun, in order to “bridge the Eastern and the Western cultures, and promote peace around the world through international travel.”

Eric Philippart, ansvarig för EU-Kinas år för turism vid generaldirektoratet Grow från Europeiska kommissionen, erkände att visum är ett viktigt hinder för turismsamarbetet mellan länder. Att bevilja kinesiska och europeiska medborgare med ett tioårigt visum för att besöka den andra regionen skulle skapa ett viktigt incitament för resenärer att återvända för en andra resa och dra nytta av policylättnaderna.

Bild

Medgrundare av China Channel, Matthew Brennan, presenterar Kinas digitala landskap i Europaparlamentet

Annons

Matthew Brennan, medgrundare av China Channel, förklarade möjligheterna med digital marknadsföring i Kina. "Om man ska förstå Kinas digitala ekosystem måste man förstå fenomenet WeChat. WeChat är inte sociala medier. Det är inte, som många uttryckte det, Kinas version av WhatsApp. WeChat är ett verktyg, ett operativsystem som integrerar alla olika funktioner i livet.” För att locka kinesiska turister måste Europa bli smartare och länka till just de verktyg som används av kinesiska resenärer, såsom e-plånbokslösningar som WeChat Pay och Alipay, onlinebokningsappar som Ctrip och Dianping och den ledande kartplattformen Baidu Maps.

Bild

Från vänster till höger: Jacopo Sertoli, VD för Select Holding; Eric Philippart, särskild rådgivare vid DG GROW; och Elisabetta Gardini, värd för Europaparlamentet.

Jacopo Sertoli, CEO of Select Holding, added that the European hotel sector can play on this trend.  In 2010, he launched “Select Italy & Travel”, which rapidly became one of the leading players in China’s high-end outbound travel market. The recipe was ‘Welcome Chinese’, a hospitality standard that he launched in 2013 together with the China Tourism Academy and the China National Tourism Administration. The standard guarantees Chinese tourists to feel comfortable, travel easily and feel welcomed. It helps hotels/resorts, museums, amusement parks and all sightseeing and tourist destinations increase their reach in the Chinese outbound tourism market.

Kolla in de bästa ögonblicken av evenemanget i denna video.

Fullständiga presentationer av gästtalarna finns här..

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend