Anslut dig till vårt nätverk!

karibisk

#Caribbean export expanderar Regional Angel Investor Network (#RAIN) till Dominikanska republiken och #Haiti

DELA MED SIG:

publicerade

on

Santo Domingo, Dominikanska republiken, 28 juni 2017. Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export) har påbörjat sin expansion av Angels investeringsfotavtryck inom Dominikanska republiken och Haiti efter värdskapet för den första Bi-National Angel Investment-workshopen i samarbete med flera partners, inklusive Center for Innovation for Business Development and Entrepreneurship (CIDE) vid Iberoamerican University (UNIBE), DR Ministry of Commerce, Industry, Ministry of Commerce i Haiti, Haitian Chamber of Commerce och två änglainvesteraregrupper i DR, nämligen ENLACES och NEXXUS. Nyckeldeltagare från Haiti inkluderade också Root Capital (en investerare som påverkar jordbruket) och Yunis Social Business (en investerare med social påverkan).

"Att främja innovativa sätt att finansiera små och medelstora företag, inklusive stöd till utvecklingen av investeringsklimatet för änglar inom DR och Haiti är en nyckelaktivitet för byrån. DR har några ganska avancerade änglagrupper och deras inkludering i Regional Angel Investor Network (RAIN) som stöds av Caribbean Export och Världsbanken kommer säkerligen att stärka regionen som helhet. Dessutom ger detta initiativ en möjlighet för både DR och haitiska företag att dra nytta av exponeringen för hela det regionala ängelnätverket via den gemensamma åtgärden av byråns regionala och binationella program” uttryckte Ecipion Oliveira, vice verkställande direktör för Caribbean Export.

Mer än 70 ängelinvesterare, entreprenörer och affärsutvecklingsföreningar deltog i workshopen som fokuserade på att öka medvetenheten om alternativa kapitalkällor för företagsutveckling i ett tidigt skede, särskilt ängelinvesteringar.

Tjänstgörs av chefen för delegationen till Europeiska unionen i Dominikanska republiken, ambassadör Alberto José Navarro och biträdande minister för utveckling av små och medelstora företag i DR:s ministerium för handel, industri och små och medelstora företag, Ignacio Mendez, deltagare från Haiti och Dominikanska republiken fått expertinsikter från Nelson Gray, en affärsängel med över 20 års erfarenhet som investerar i cirka 42 företag över hela världen och har tillhandahållit utbildning och mentorskap till entreprenörer och ängelinvesterare. Han var också Årets ängel i Europa 2008 och vinnaren av Queens Award for Enterprise Promotion 2015.

"Jag är glad över att ha kunnat förmedla lite av min kunskap och erfarenhet till publiken här i Santo Domingo. Jag har sett en stor potential i Karibien för ängelinvesteringar – även om det inte är lämpligt för alla, är det ett beprövat alternativ för företag med höga tillväxtambitioner att få både finansiering och effektiv affärsrådgivning”, kommenterade Gray.

Workshopen anordnades inom ramen för den 10th Europeiska utvecklingsfonden, Haiti-Dominikanska republikens binationella program och deltagarna skulle ha fått större förståelse när det gäller företagsvärderingar och att genomföra due diligence på potentiella investeringar. Ytterligare entreprenörer från Haiti och DR presenterade sina företag för deltagarna i hopp om att säkra en ängelinvestering.

Genom att vara värd för evenemanget försökte Caribbean Export öka medvetenheten om affärsänglar som investerar i Haiti och Dominikanska republiken och bredda Regional Angel Investment Network (RAIN) till att inkludera änglainvesterare från DR och hjälpa till med utvecklingen av änglagrupper inom Haiti.

Annons

Om Karibien Export

Caribbean Export är en regional exportutvecklings- och handels- och investeringsfrämjande organisation inom Forum of Caribbean States (CARIFORUM) som för närvarande genomför det regionala privata sektorsprogrammet (RPSDP) finansierat av Europeiska unionen under 11th Europeiska utvecklingsfonden (EDF) Caribbean Exports uppdrag är att öka de karibiska ländernas konkurrenskraft genom att tillhandahålla kvalitetsexportutveckling och tjänster för främjande av handel och investeringar genom effektivt programgenomförande och strategiska allianser.

Mer information om Caribbean Export finns här.  

Om Haiti-DR binationella programmet

The Trade Component of the Haitian – Dominican Republic Binational Cooperation Programme, within the framework of the CARIFORUM – European Union Economic Partnership Agreement (EPA), aims to improve the business climate and the competitiveness of both countries, through increased exports, the promotion of investment, the strengthening of the capacities of the customs administrations and the strengthening of the competitiveness of the private sector in both countries. This programme is managed by the Caribbean Export Development Agency through its Sub-regional Office in the Dominican Republic and a Program Office in Haiti and is funded by the European Union under the 10th European Development Fund (EDF).

 

Dela den här artikeln:

Trend