Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Storbritannien konkretiserar #Brexit-hållningen om kärnkraft och rättvisa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritannien förtydligade sin Brexit-förhandlingshållning om kärnkraft, rättvisa och andra frågor på torsdagen innan den första fullständiga omgången av samtal med EU nästa vecka, och underströk att det skulle lämna kärnkraftsorganet Euratom och de europeiska domstolarnas jurisdiktion, skriver Elizabeth Piper.

I tre positionsdokument sa Storbritannien att de ville att övergången till att vara utanför EU skulle vara så smidig som möjligt och förutsåg en övergångsperiod för att underlätta avvecklingen av blockets verksamhet i Storbritannien.

"Omfattningen och varaktigheten av en sådan övergångsperiod kan vara olika för olika typer av tillgångar eller byråer", sa den brittiska regeringen i en tidning om "Privileges and immuniteter".

I en separat tidning sade den också att Storbritannien hade informerats av Europeiska unionen om att de måste lämna Euratom eftersom fördragen som styr det och EU var "unikt juridiskt anslutna".

"Det är uppenbart att Storbritannien och Euratomgemenskapen har ett starkt ömsesidigt intresse av att säkerställa ett nära samarbete i framtiden, för att utnyttja delad expertis och maximera delade intressen", stod det i artikeln om kärnmaterial och säkerhetskontroller.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend