Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Deklaration av den höga representanten Federica Mogherini på treårsdagen av nedskjutningen av Malaysian Airlines flight #MH17

DELA MED SIG:

publicerade

on


Idag (17 juli), tre år efter det tragiska störtandet av flight MH17 den 17 juli 2014, upprepar Europeiska unionen och dess medlemsländer sin djupaste sympati och respekt för alla dem som förlorade sina nära och kära den dagen. Tragedin med flyg MH17, där så många liv gick förlorade, är fortfarande en ständig källa till sorg och sorg för Europeiska unionen.

Europeiska unionen och dess medlemsländer upprepar sitt fulla stöd till den gemensamma utredningsgruppens arbete och välkomnar de viktiga framsteg som gjorts under det senaste året. Då den gemensamma utredningsgruppens arbete med enskilda misstänkta fortsätter är det avgörande att utredarna kan fullfölja sitt arbete, självständigt och grundligt. Vi välkomnar de steg som tagits av de inblandade länderna för att komma fram till ett effektivt åtal, såväl som deras beslut att välja det holländska nationella rättssystemet inbäddat i internationellt samarbete och stöd som ett viktigt steg mot att få de ansvariga för att störta flyg MH17 till rättvisa.

För att säkerställa att de ansvariga för nedskjutningen av MH17 hålls ansvariga och ställs inför rätta, behöver brottsutredningen det internationella samfundets fortsatta stöd. Vi förväntar oss att alla stater som är i stånd att bistå utredningen och lagföringen av de ansvariga gör det, i enlighet med FN:s säkerhetsråds resolution 2166.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend