Anslut dig till vårt nätverk!

Sysselsättning

#EFS – Fackföreningar träffar Frankrikes president i Paris

DELA MED SIG:

publicerade

on

European Trade Union Confederation (ETUC) kommer att ha ett möte med Frankrikes president, Emmanuel Macron, fredagen den 21 juli klockan 11 i Elysée-palatset. Att leda EFS delegation kommer att vara EFS:s generalsekreterare Luca Visentini, som kommer att åtföljas av EFS förbundssekreterare Thiébaut Weber och generalsekreterarna för de fem franska fackföreningarna som är anslutna till EFS: Laurent Berger (CFDT), Philippe Martinez (CGT), Jean -Claude Mailly (FO), Philippe Louis (CFTC), Luc Bérille (UNSA).

Mötet handlar om europeiska angelägenheter och kommer att omfatta Europas framtid, den föreslagna europeiska pelaren för sociala rättigheter och revideringen av direktivet om utstationerade arbetstagare. Europas framtid syftar på den pågående debatten om EU:s framtida utveckling och till reflektionsdokumenten om olika ämnen som publicerats av Europeiska kommissionen.

"Detta är ett viktigt år för Europas och det sociala Europas framtid," sa Luca Visentini, "och vi är fast beslutna att se till att EU står upp för arbetande människors intressen. Europeiska ledare talar om ekonomisk återhämtning men många arbetande människor har ännu inte mått bättre.

"Jag hoppas att Frankrike kommer att spela en konstruktiv roll för att uppnå ett starkare Europa, en ambitiös europeisk pelare för sociala rättigheter uppbackad av lagstiftningsåtgärder och en ljusare framtid för arbetande människor i hela Europa.

"Jag ser fram emot att träffa presidenten och se vilka områden för gemensam överenskommelse vi kan hitta."

Hittills i år har Visentini haft bilaterala möten med premiärministrarna i Italien, Malta, Estland, Bulgarien och Kroatien; och med arbetsministrarna i Frankrike, Tyskland, Italien, Sverige, Österrike, Luxemburg, Estland, Tjeckien, Slovakien, Portugal, Grekland, Cypern och Malta.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend