Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Pace of British construction activity slows as #Brexit delays investment – survey

DELA MED SIG:

publicerade

on

The pace of growth in Britain’s construction industry slowed over the second quarter as investment was delayed by uncertainty over Brexit and the general election, a leading property body reported on Thursday (20 July), skriver Esha Vaish.

Kvartalsundersökningen från Royal Institution of Chartered Surveyors visade en vändning från det första kvartalet, där tillväxten accelererade i sin starkaste takt sedan folkomröstningen den 23 juni 2016 om att lämna EU.

En nettobalans på 21 % av de tillfrågade rapporterade en ökning av den totala arbetsbelastningen under andra kvartalet, en minskning från 27 % under föregående kvartal, sa RICS.

De privata kommersiella och industriella segmenten kände den kraftigaste nedgången.

Den brittiska fastighetsmarknaden har varit en av de mest framträdande offren i Brexit-omröstningen, med många utvecklare som dämpat byggplaner för att minska risken i boken och med tanke på en utbredd oro för att företag kommer att hyra mindre utrymme.

Bankerna har också skärpt utlåningskriterierna, vilket gör det svårare för mindre byggare eller de med begränsade medel att starta nya projekt.

Den brittiska RICS Construction and Infrastructure Market-undersökning visade att finansiella begränsningar, på grund av ekonomisk osäkerhet som till stor del drivs av Brexit och det efterföljande valet, noterades som det mest betydande hindret för byggverksamhet.

Annons

Undersökningen sa att 79 % av alla tillfrågade nämnde det som ett problem, vilket är den högsta nivån på fyra år. Andra orsaker var svårigheter med tillgång till bankfinansiering och kredit samt kassaflödes- och likviditetsutmaningar.

“Economic and political uncertainty appear to be weighing on sentiment, but all things considered, current conditions and year-ahead workload expectations are holding up rather well relative to the longer-term trend,” said Jeffrey Matsu, Senior Economist at RICS.

“Given the ongoing nature of Brexit negotiations, it remains to be seen what impact this will have on financial conditions,” he added.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend