Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit-styrgrupp: Framsteg "kommer att behöva göras förr snarare än senare"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Brexitstyrgruppen träffade Michel Barnier, EU:s förhandlare för Brexit tisdagen den 25 juli och utfärdade detta gemensamma uttalande efter den andra förhandlingsrundan mellan EU och Storbritannien.

"Förra veckan var den första riktiga omgången av Brexit-förhandlingar mellan EU och Storbritannien. Det var ett tillfälle för de två partierna att se över huvudfrågorna och kartlägga var ytterligare förklaringar är nödvändiga”, sa ledamöterna i EU-parlamentets Brexit-styrgrupp.

"Men om vi vill att förhandlingarna ska lyckas inom den begränsade tid vi har, måste framsteg göras med mer detaljerat innehåll förr snarare än senare. Vi kan bara börja prata om en ny relation mellan EU och Storbritannien om tillräckliga framsteg har uppnåtts inom de tre huvudsakliga utträdesområdena: medborgarnas rättigheter, den ekonomiska uppgörelsen och gränsfrågan på ön Irland.”

"Europaparlamentet kan inte vara tillräckligt tydligt med att tillräckliga framsteg innebär framsteg över hela linjen, och inte bara på ett eller två områden. Europaparlamentet kommer formellt och i god tid att ange när punkten för "tillräckliga framsteg" har uppnåtts.

“To be precise, the European Parliament will remain vigilant regarding citizens’ rights and will continue to push for full rights for EU citizens in the UK as well as UK citizens in the EU. It is a core mission of the European project to protect, not to diminish, the fundamental rights of all citizens.”

"Europaparlamentet strävar specifikt efter att till fullo skydda rättigheterna när det gäller familjeåterförening, omfattande hälsovård, rösträtt i lokala val, överförbarheten av (sociala) rättigheter och reglerna för permanent uppehållstillstånd (inklusive rätten att lämna Storbritannien utan att förlora denna status ). Samtidigt försöker vi undvika en administrativ börda för medborgarna och vill ha förslag som är inkräktande på människors integritet av bordet, t.ex. föreslagna systematiska brottskontroller.”

"Sist men inte minst vill Europaparlamentet att utträdesavtalet ska vara direkt verkställbart och att det inkluderar en mekanism där EG-domstolen kan spela sin fulla roll."

Medlemmar i Brexit-styrgruppen

Annons

Guy Verhofstadt (avbildad)
Elmar Brok
Roberto Gualtieri
Philippe Lamberts
Gabriele Zimmer
Hübner

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend