Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Uttalande av EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker om #JeanneMoreaus död

DELA MED SIG:

publicerade

on


"Det var med stor känsla och med stor sorg som jag fick veta om Jeanne Moreaus död, en enorm kvinna inom fransk och europeisk film vars talang och skönhet berörde så många hjärtan. Europeisk genom sitt ursprung har hennes konstnärliga val lett henne att samarbeta med de största europeiska konstnärerna i sin generation.

"Hennes arbete har alltid speglat vår unions värderingar, som kärleken till frihet. Som skådespelerska har hon gett fransk och europeisk film en unik roll och plats över hela världen, och har märkt generationer av biobesökare genom att tolka oförglömliga och tidlösa karaktärer, som Catherine i Jules och Jim av François Truffaut.

"Hennes karism sträckte sig långt utanför den europeiska kontinenten. Det inspirerade skådespelare och kreatörer runt om i världen. Jeanne Moreau har präglat den europeiska kulturen med sin talang och hennes konst kommer att fortsätta att charma och förtrolla all publik långt efter hennes bortgång. Alla mina tankar går till hennes familj och konstvärlden.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend