Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

"#Brexit Ballet" - musikalisk konst på Felfoldi Music Festival

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vad tycker européer om Brexit? Den ungerske affärsmannen och film-/musikproducenten Joseph Felfoldi har uttryckt några av de blandade känslorna i en blandning av sång och koreografi med titeln ''Brexit Ballet''. En ungersk musikkomposition som var inspirerad av en samtida politisk situation. Men musikvideon laddades upp på Youtube för en månad sedan, den fick redan mer än 600.000 XNUMX visningar. Enligt statistiken kom mer än hälften av åsikterna från engelsktalande länder, men det cirkulerar också snabbt över hela Europeiska unionen.

Baserat på Youtube-kommentarer och e-poståterkopplingar, ägnar européer särskild uppmärksamhet åt de möjliga resultaten och influenserna av Brexit. Många nättidningar publicerade artiklar om Herr Felfoldis "Brexit-balett", inklusive Budapest Business Journal och Daily News Hungary, för att inte tala om Budapest Zeitung som ägnade två sidor åt den ungerske musikerns sång.

"Brexit Ballet" är direkt tillgänglig på följande länk:

https://www.youtube.com/watch?v=1gHr55K8VqI

 

Kompositören av låten, Joseph Felfoldi, är en ungersk affärsman och grundare av ett godisföretag som exporterar över Europa och världen, där Storbritannien representerar en av de starkaste partnerna. Han skriver också och producerar sånger och poesi. Han förlorade ett av ögonen i en olycka när han var 14 år gammal. Han kom snart över olyckan. Vid denna tidpunkt fick han sin första gitarr från sin äldre syster. Hans affinitet och engagemang för musik, litteratur och konst har åtföljt hans varje vaken stund sedan.

Annons

Herr Felfoldi komponerar fortfarande aktivt musik och skriver vers, driver en grund för talangutveckling och på grund av sin sociala känslighet stöder han de i behov med kontinuerliga donationer.

Låten är inspirerad av den engelska balladtraditionen, med texten som identifierar teman som européer förknippar med Storbritannien: en dimmig ö, på en gång närliggande och avlägsen; en stolt sjöfartsnation med en lång historia; och ett komplext öde sammanflätat med Europas självt.

Av respekt sjunger Joseph Felfoldi själv texten på engelska.

Koreografin arrangeras av Zsuzsa Laczó från Csokonai-teatern i Debrecen, med dansaren Kitti Gall som spelar Britannia på en bar scen. Berättelsen framkallar en kombination av beundran, skönhet, trauma och sorg.

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend