Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Storbritannien anger nya befogenheter för att införa sanktioner efter #Brexit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den brittiska regeringen publicerade på onsdagen planer på ett lagförslag som skulle ge den laglig befogenhet att införa sanktioner efter att den lämnat EU, inklusive att göra det lättare att avbryta finansiering av terrorism och frysa tillgångar.

Storbritannien förhandlar nu och inför sanktioner utanför FN mot specifika länder genom EU-lagar. Utan den nya lagstiftningen skulle den inte ha rättslig befogenhet att verkställa dessa sanktioner.

Mer än 30 sanktionsregimer är för närvarande på plats, bland annat mot Ryssland, Nordkorea och Iran.

"Detta kommer att göra det möjligt för oss att införa sanktioner på lämpligt sätt antingen ensamma eller med partners i EU och runt om i världen, att vidta riktade åtgärder mot länder, organisationer och individer som bryter mot internationell lag, begår eller finansierar terrorism eller hotar internationell fred och säkerhet." Det sade Europaministern Alan Duncan i ett uttalande.

De nya befogenheterna skulle innebära införandet av en årlig översyn av sanktionssystemen för att säkerställa att de förblir lämpliga. Det skulle också göra det möjligt för individer och organisationer att ifrågasätta sanktioner som ålagts dem.

Regeringen sa att dess förslag också skulle göra det lättare att frysa en misstänkt terrorists bankkonto och stoppa en person från att tjäna pengar på sina tillgångar, bland annat genom att sälja ett hus eller en bil.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend