Anslut dig till vårt nätverk!

Banking

#EEX och #IncubEx går samman för att utveckla och expandera globala marknader

DELA MED SIG:

publicerade

on

European Energy Exchange (EEX) och IncubEx är glada att tillkännage ett partnerskap för att bygga och förbättra likviditeten i miljökontrakt och andra relaterade kontrakt. Inom detta ramverk strävar partnerna efter att öka antalet aktiva deltagare på börsen och att skapa ett globalt handelsnätverk.

Samarbetet involverar befintliga miljöprodukter och syftar till att kontinuerligt utöka och förbättra erbjudandet till kunderna. EEX har etablerat betydande marknadsandelar på de primära och sekundära marknaderna inom Europeiska unionens system för handel med utsläppsrätter (EU ETS). Enligt samarbetsavtalet kommer EEX och IncubEx att gå samman inom produktutveckling, marknadsföring och försäljning för att säkerställa nära kundkontakt och för att stödja marknadstillväxt. Dessutom kommer EEX Groups globala nätverk av börser och clearinghus att utöka sitt handels- och clearingerbjudande till kontrakt designade och utvecklade av IncubEx. Samarbetspartnerna kommer att arbeta tillsammans på en global skala samtidigt som de initialt fokuserar på europeiska och amerikanska marknader. Peter Reitz, VD för EEX, kommenterar: "Vi är mycket glada över att vidareutveckla våra marknader i samarbete med IncubEx vilket är ett viktigt steg i att ytterligare stärka vår marknadsposition på miljömarknaderna. IncubEx är en stark partner som har stor erfarenhet av att hantera dessa produktgrupper och ett brett nätverk av marknadsaktörer. Dessutom kommer detta samarbete att göra det möjligt för oss att utöka vår globala räckvidd och därför ta oss vidare mot vårt mål att bli en global råvarubörs.” Neil Eckert, styrelseordförande för IncubEx säger: "Ingåendet av detta avtal med EEX är ett avgörande ögonblick i utvecklingen av vår verksamhet. Upprättande av avtal med European Energy Exchange AG Page

"En globalt erkänd och snabbt växande börs för att lista och rensa våra produkter är absolut nyckeln och grundläggande för vår affärsplan. Vi ser fram emot att samarbeta med EEX och vårt globala nätverk av kunder och intressenter för att utveckla vår produktportfölj.” Michael MacGregor, VD för IncubEx, kommenterar, "EEX:s närvaro inom europeisk energi är välkänd och upplever en stark tillväxt. Deras progressiva inställning till global expansion kommer att ge oss tillgång till marknadsmöjligheter och leverera viktiga produkter till våra kunder. EEX och IncubEx delar en filosofi om värdet och betydelsen av starka kundrelationer för fortsatt produktutveckling och innovation."

Om EEX

European Energy Exchange (EEX) med säte i Leipzig bildades 2002 som ett resultat av sammanslagningen av de tyska elbörserna i Frankfurt och Leipzig. Sedan dess har det utvecklats från en lokal elbörs till en ledande energihandelsplattform i Europa. På EEX handlas eller registreras kontrakt för kraft, kol och utsläppsrätter samt frakt- och jordbruksprodukter för clearing. Idag ingår EEX i en företagsgrupp (EEX Group) som etablerar internationella partnerskap och spelar en avgörande roll i europeisk energihandel. Vid sidan av EEX ingår även EPEX SPOT, Powernext, Cleartrade Exchange (CLTX), Gaspoint Nordic, Power Exchange Central Europe (PXE) och Nodal Exchange i EEX Group. Clearing och avveckling av handelstransaktioner tillhandahålls av clearinghuset European Commodity Clearing (ECC) och av Nodal Clear i USA. EEX är en del av Deutsche Börse Group. European Energy Exchange AG Sida 6

Om IncubEx

Annons

IncubEx, genom sina dotterbolag i Nordamerika och Europa, fokuserar på produkt- och affärsutveckling, i samarbete med marknadsledande partners, för att förnya och inkubera finansiella produkter och tjänster som möter behoven på de snabbt utvecklande råvarumarknaderna. IncubEx-teamet har djup erfarenhet inom derivatindustrin med en specifik expertis inom börshandlade produkter och tjänster. Företaget har för närvarande kontor i Chicago och London.

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend