Kommissionär Hahn i Vitryssland att följa upp #EasternPartnershipSummit

Europeiska grannskapspolitiken och utvidgningsförfarandet kommissionär Johannes Hahn (avbildad) kommer besöka Vitryssland på 30 januari för att följa upp Eastern Partnership Summit som ägde rum på 24 november i Bryssel.

Kommissionär Hahn kommer att träffas med Vitrysslands president Alexander Lukashenko, premiärminister Andrei Kobyakov och utrikesminister Vladimir Makei för att diskutera prioriteringarna på Eastern Partnership Summit och fördjupningen av förbindelserna mellan EU och Vitryssland.

Detta kommer också att återspeglas i de nya EU-Vitrysslands partnerskapsprioriteringar som kommer att definiera ytterligare samarbete för de kommande åren. Kommissionären kommer också att träffas med representanter för oppositionen och deltagarna i MEST projekt.

Framför uppdraget sade kommissionsledamot Hahn: "Sedan mitt senaste besök i Minsk i 2015 utvecklades relationerna mellan EU och Vitryssland positivt och vi utvidgade vårt samarbete avsevärt. Samarbetet inom områden av gemensamt intresse har intensifierats. EU ökade sitt stöd till utvecklingen inom regional och privat sektor. stöd till det civila samhället och energieffektivitet. EU: s ansträngningar kommer att fortsätta att fokusera på att öka engagemanget med alla sektorer i Vitrysslands samhälle. Mitt besök kommer att fokusera på förbindelserna mellan EU och Vitryssland, mänskliga rättigheter samt regionalt samarbete och våra gemensamma framsteg på området 20-leveranser för 2020, som syftar till att medföra konkreta fördelar för de vitryska medborgarnas dagliga liv.

Bilder och videoklipp av uppdraget kommer att finnas tillgängliga på EbS.

Taggar: , ,

Kategori: En framsida, Vitryssland, EU, Europeiska kommissionen