Kommer #Russia att störa det kommande 2019-valet i Europa?

| Februari 13, 2018

Rysslands påstådda meddling i de inhemska frågorna om suveräna stater är nu allmänt känt över hela världen, vars fulla omfattning fortfarande är okänd. Den ryska statens hemliga hand förstås ha deltagit i en rad cyberattacker som sträcker sig från nationella institutioner till politiska partiers huvudkontor, med en kampanj av disinformation och så kallade falska nyheter i spetsen för denna operation , skriver Sajjad Karim, en brittisk konservativ parlamentsledamot och medlem av presidentens uppförandekodskommitté.

När jag först blev medveten om störningar i västpolitiken av Putins regering tillbaka i 2014 kunde jag inte diskutera det, eftersom folk helt enkelt inte trodde att det hände. På den tiden var jag ordförande för rådgivande kommittén för ledamöternas ledning i Europaparlamentet när det blev uppmärksammat att den snart franska presidentkandidaten och den nationella frontmedlemmen, Marine Le Pen, fick ekonomier från ryska källor.

På grund av hennes partis rasistiska och antisemitiska förflutna hade franska banker vägrade låna festen några pengar, så Le Pen vände sig någon annanstans för finansiering.

Hon fick ryska lån i 2014 värda € 11million (£ 9.4m), varav en - totalt € 9m - kom från en liten bank med länkar till Kreml som heter First Czech Russian Bank. Men som vi nu vet var hennes försök till högt kontor inte tänkt att vara.

Målmedveten finansiering av oppositionsgrupper av den ryska staten går långt bortom bara ett misslyckat franskt presidentsbud. Det finns ett tydligt nätverk av politiska aktivister och aktörer som är involverade i den här webben av rysk inblandning, som sträcker sig över hela världen. Du behöver bara titta på våra egna stränder för att se i vilken utsträckning deras inflytande spänner.

Sajjad Karim, en brittisk konservativ parlamentsledamot och ledamot av presidentens uppförandekod

Med frågetecken som fortfarande hänger sig över finansieringen av EU: s folkomröstningslösningskampanj och med det som verkar som ett ständigt utbrott av nyheter relaterade till Trump, Ryssland och 2016 US-valet, verkar nätverket aldrig någonsin.

Vad är den primära frågan nu för oss med européer, men det är de kommande europeiska valen i 2019. Ryssarna har utan tvekan planer på att destabilisera vår valprocess, som historiskt sett har drabbats av låg tilldelning och som ett resultat skulle lätt påverkas av eventuella försök att påverka omröstningen.

Electorates - oavsett var de kommer ifrån - tenderar att rösta på ett mycket reaktionellt sätt. Om Putin och hans regering har för avsikt att rikta sig till dessa val, så kommer de säkert att använda detta till sin fördel.

I Tyskland är användningen av rysk propaganda, som syftar till att påverka den rysk-tyska befolkningens röstintentioner, redan utbredd.

En händelse, i synnerhet fallet "vår Lisa" - en falsk berättelse om en rysk-tysk tjej, som enligt uppgift hade våldats av arabiska invandrare - visar den lätthet som den ryska kampanjen för disinformation har infiltrerat vår kontinent.

Det påstår till och med att statstödda "trollfabriker" i St Petersburg försökte söka missnöje under EU: s folkomröstning genom sociala medier, och lägger överväldigande till förmån för Brexit.

Oavsett hur inflytelserika den ryska interferensen är, finns det fortfarande en tendens i Storbritannien och Europa att skräpa dessa påståenden. Vad som måste förstås är att om dessa handlingar är framgångsrika, kommer den framtida riktningen i Europa att vara bestämd i Moskva.

Europeiska unionen kan i princip bli förlamad av rysk inblandning som dramatiskt förändrar Europaparlamentets smink och det kommer att ha hänt rätt under våra egna näsor.

Detta får inte tillåtas hända.

Några av våra ledare, inklusive premiärminister Maj, är fullt medvetna om Putins verksamhet och har gjort det klart att detta inte kommer att stå.

Varje EU-ledare bör gå ett steg längre men. Den information som de har om ryska aktiviteter bör presenteras i sina egna parlament, så att alla är fullt medvetna om i vilken utsträckning vi undergrävs.

Precis som i USA borde det finnas undersökningar - men på en enskild medlemsstatsnivå - in i ekonomiska aktörer av politiska aktörer som har underlättat ryssarna i deras försök att destabilisera våra demokratiska system. Dessa förfrågningar och all information som erhållits kan sedan sammanfogas, med ett svar på EU-nivå.

Valkommissioner bör också anpassas för ändamål, bättre utrustade för att hantera de tydliga och nuvarande farorna som nu står inför våra röstsystem. Kombinera detta med den obligatoriska begränsningen av aktiviteter av så kallade bots av sociala medier och denna typ av oärlig verksamhet kan effektivt stämplas ut.

Oavsett lösningen måste hela Europa vakna upp för att våra demokratier infiltreras av ryska aktörer, vars enda avsikt är att störa och fördröja vår politiska process.
Tiden att agera är nu innan det är för sent. Ryssland får inte tillåtas påverka vårt eget beslutsfattande.

Taggar: , , , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, Försvar, EU, EU, Aktuell artikel, MEP Val, ryssland