#WorldRadioDay 2018: En dag för att fira kraften i radio

| Februari 13, 2018

Radio-TV-bolag och deras försäljningshus tar i år tillfälle till World Radio Day (13 februari), som deklarerades av UNESCO i november 2011, att bjuda in industrin för att fira ett medium som utgör en viktig del av miljontals människor runt världen.

Vem bättre än marknadsförare själva kan vittna om radioens kärnstyrkor? egta är stolt över att visa upp industriledarnas vittnesmål om hur radio och ljud hjälper dem att uppnå sina marknadsföringsmål - se insamling av testimonials här.

Radio levererar stark ROI, förstärker medieblandningen och hjälper varumärkena att växa. Utvecklingen av data och teknik, liksom spridningen av rösthjälp, kommer att bära ljudindustrin framåt. 2018 blir ljudet för lyssnare, broadcasters och utgivare, liksom marknadsförare.

Låt oss höra från branschledarna runt om i världen på varför de omfamnar radio som en effektiv medium och reklamplattform.

"Tekniken omformar snabbt vårt beteende på många utmanande sätt. En av dem är att människor nuförtiden kan - och kommer att välja bort från oönskade meddelanden, på nästan vilken plattform som helst. Radio är dock en av de få breda kanalerna som fortfarande tillåter varumärken att fullt ut nå stor publik. Vi tror att förutsatt att du är villig att investera tillräckligt i kreativitet och engagemang, de specifika "personliga" och "närliggande" egenskaperna hos detta medium ger stor potential att tjäna och uppmärksamma i stor skala till mycket rimlig kostnad " Jonas Braun, Media Strategy & Special Projects, Lidl Belgien och Luxemburg.

"Radioplanering har alltid spelat en viktig roll i Alitalias kommunikationsstrategi. Genom det rätta valet och blandningen av radiokanaler, tidsband och raster tillåter radio oss att vara nära vår kärnmålgrupp och för att öka räckvidden i bredare skala beroende på de olika kommunikationsmålen för varje reklamkampanj. Det är ett dynamiskt medium. Vi lyssnar på det för nyheter och underhållning; Det kan följa med konsumenten i många aktiviteter och delar av dagen och det kan ofta göra honom / henne till en mediespelare istället för en enkel lyssnare. Radio har utmärkt hälsa och kommer fortfarande att vara en nyckelaktör i mediescenen i flera år, säger Luca Fantozzi, kommunikationsplanering och mediachef på ALITALIA.

För mer vittnesmål och granska initiativ från tidigare utgåvor av World Radio Day besök www.egtaradioday.com. egta bjuder branschen att fira denna dag och dela den här informationen om sociala nätverk med hashtag #WorldRadioDay.

Glad världsradiodagen!

Taggar: , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, EU, radio