Europa har vapenarsenal för att svara på Trumps #tariffer - EU: s Moscovici

| Mars 13, 2018

Europa vill undvika ett handelskrig med Förenta staterna om sina planer på att införa tullar på stål och aluminium, men förbereder omedelbara motåtgärder bara om European Commissioner for Financial Affairs, Pierre Moscovici (avbildad) sade skriv Richard Lough och Brian Love.

Trump förväntas skriva under presidentsproklamation för att fastställa tullarna under en ceremoni på torsdagen, men White House-tjänstemän har sagt att det skulle kunna glida in i fredags eftersom dokumenten måste rensas genom en rättslig process.

"Om Donald Trump sätter i gång åtgärderna i kväll har vi ett helt arsenal till vårt förfogande att svara på," Moscovici berättade för BFM TV på torsdagen.

Han sa att motåtgärder skulle innefatta europeiska taxor på amerikanska exporterade apelsiner, tobak och bourbon. Europa kunde också lämna ett eventuellt klagomål inför Världshandelsorganisationen, sade Moscovici.

"Vi måste acceptera att världen blir en plats för varje man för sig själv", sade kommissionären.

Den amerikanska ledarens förslag till en 25% -tull på stålimport och 10% på aluminium har rasat på globala marknader samt framträdande kongressrepublikaner och företagsledare oroade sig för den potentiella ekonomiska nedgången.

Moscovici sade att några av de varor som övervägdes för en EU-riposte till stor del producerades i valkretsar som innehas av Trumps republikanska parti.

"Vi vill att kongressen förstår att detta skulle vara en förlorande situation," sa han.

Taggar: ,

Kategori: En framsida, EU, Europeiska kommissionen, US