Europeiska kommissionen skisserar EU-planen för att motverka amerikanska handelsbegränsningar på #steel och #aluminium

| Mars 13, 2018

Kommissionskollegiet har diskuterat EU: s svar på de eventuella amerikanska importrestriktionerna för stål och aluminium tillkännagivna på 1 mars. EU står redo att reagera proportionellt och helt i linje med Världshandelsorganisationens (WTO) regler om de amerikanska åtgärderna formaliseras och påverkar EU: s ekonomiska intressen.

Högskolan gav sitt politiska godkännande av förslaget från president Jean-Claude Juncker, vicepresident Jyrki Katainen och handelskommissionär Cecilia Malmström.

Talare efter högskolans möte sade kommissionsledamot Malmström: "Vi hoppas fortfarande som USAs säkerhetspartner att EU skulle uteslutas. Vi hoppas också att övertyga den amerikanska administrationen om att det här inte är rätt drag. Eftersom inget beslut har fattats ännu har Europeiska unionen inte vidtagit några formella åtgärder. Men vi har klargjort att om ett drag så här är taget kommer det att skada Europeiska unionen. Det kommer att sätta tusentals europeiska arbetstillfällen i fara och det måste mötas genom ett fast och proportionellt svar.

"Till skillnad från dessa föreslagna amerikanska uppgifter är våra tre spår av arbete i linje med våra skyldigheter inom WTO. De kommer att utföras av boken. Orsaken till problemet inom stål- och aluminiumsektorn är global överkapacitet. Det är förankrat i det faktum att mycket stål- och aluminiumproduktion sker under massiva statliga subventioner och under icke-marknadsförhållanden. Detta kan endast lösas genom samarbete, komma till källa till problemet och arbeta tillsammans. Det som är klart är att vändning inåt är inte svaret. Protektionism kan inte vara svaret, det är det aldrig. EU är fortfarande tillgängligt för att fortsätta arbeta med detta tillsammans med Förenta staterna. EU har varit och är fortsatt en stark supporter till ett öppet och reglerbaserat globalt handelssystem. "

Taggar: ,

Kategori: En framsida, EU, Europeiska kommissionen, US