#WesternMediterranean: Förvaltningsplan för att stärka fiskesektorn i regionen

| Mars 13, 2018

Kommissionen har föreslagit en flerårig plan för fiskbestånden i västra Medelhavet. Förslaget omfattar demersala fiskbestånd, det vill säga fisk som lever och matar längst ner på havsbotten och ger en betydande inkomst till fiskerisektorn i regionen. Fångsterna för dessa bestånd har minskat betydligt med omkring 23% sedan de tidiga 2000.

I denna takt skulle mer än 90% av de bedömda lagren bli överfiskad av 2025. Utan den kollektiva sammanslagningen av ansträngningarna som planeras enligt denna plan skulle 1,500-fartyg vara i ekonomisk risk av 2025. Förslaget syftar till att återställa dessa bestånd till nivåer som kan säkerställa social och ekonomisk bärkraft för fiskarna och de mer än 16,000-jobb som är beroende av det.

Sjöfartsfrågor och fiskekommissionär Karmenu Vella sa: "Förslaget till en flerårig plan är en direkt uppföljning av MedFish4Ever-deklarationen från 2017. Det syftar till att nå en sund nivå av fiskbestånd som behövs för att förhindra förlust av jobb och att bibehålla viktiga ekonomiska sektorer som är beroende av fiske. Det ger oss ett steg närmare att göra Medelhavsfisket mer hållbart. Vi måste agera, och vi måste agera brådskande. Först då kan vi säkra vårt gemensamma mål att tillåta fisket att bibehålla fiskarna och ekonomin i många år framöver. "

Kommissionens förslag läggs nu fram för diskussion till Europaparlamentet och EU-rådet. en pressmeddelande finns tillgänglig online.

Taggar: ,

Kategori: En framsida, Konferensen för perifera kustregioner i Europa (CPMR), EU, Europeiska kommissionen, Maritime, Oceana