Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Stöd till fred och utveckling i #Colombia: EU tecknar projekt värd € 14.3 miljoner

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska unionen fortsätter att stödja hållbar utveckling och fredsbyggande i Colombia, med tio nya projekt värda 14.3 miljoner euro. Detta stöd understryker EU:s åtagande att främja en bättre livskvalitet för colombianer, särskilt för ungdomar, till fredsbyggande och lika hållbar utveckling för alla.

De nya projekten, som undertecknades igår i Bogota, kommer att genomföras av det colombianska civila samhällets organzoch kommer att bidra till att stärka deras förmåga att bidra till demokratiskt styre, övervinna fattigdom och stödja en jämlik och hållbar utveckling. Till exempel kommer två projekt att bidra till att bättre koppla samman humanitärt bistånd och utvecklingsstöd, medan ett annat program syftar till att förbättra den offentliga planeringen i kommuner, eftersom många av dessa är belägna i historiska konfliktområden och står inför utmaningar för att övervinna sociala ojämlikheter.

Projekten kommer att nå totalt 355 organisationer och cirka 1.7 miljoner deltagare i Antioquia, Bolivar, Cauca, Caquetá, Chocó, Meta, Nariño, Tolima, Putumayo, Valle del Cauca och Bogotá

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend