Kommissionär Creţu i #RepublicOfMoldova om EU-stöd till landets regionala utveckling

| Kan 17, 2018

Från idag (17 maj) fram till måndag, Regionkommissionär Corina Creţu (avbildad) är i republiken Moldavien. I Chişinău kommer kommissionären att träffa Pavel Filip, premiärminister, Liviu Volconovici, minister för jordbruk, regional utveckling och miljö och Iurie Leanca, vice premiärminister för europeisk integration.

Kommissionär Creţu kommer också att träffas flera företrädare för det civila samhället, av politiska partier, affärspartners och ledande EU-tjänstemän som arbetar för landets regionala utveckling. På lördagen kommer kommissionären att besöka Ungheni, vald att vara en av 2018 European Villages, där medborgarna kan lära sig om EU-stöd till landet, särskilt genom EU-finansierade projekt som utvecklats i deras region.

Kommissionär Creţu sade: "Mitt besök kommer att fokusera på hur sammanhållningspolitiken, särskilt via Donau makroregional strategi och våra gränsöverskridande samarbetsprogram kan stödja regional utveckling och ekonomisk tillväxt i Republiken Moldavien. "

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: ,

Kategori: En framsida, EU, Europeiska kommissionen, Moldavien

Kommentarer är stängda.