Stärka ansträngningarna mot förfalskning och pirattillverkning: Första #EUBlockathon och nytt branschavtal

| Juni 26, 2018

Kommissionen och EU: s kontor för immateriell äganderätt (EU-IPO) har lanserat EU Blockathon 2018-tävlingen, den första hackathon dedikerade till att utveckla blockchain-baserade lösningar för att bekämpa förfalskning och piratkopiering. Händelsen stängdes på måndag 25 juni av Digital Single Market Vicepresident Andrus Ansip, som deltog i en Q & A-session.

Blockathon sammanförde världens mest talangfulla team av kodare (programmörer) för att skapa medverkande lösningar för nästa nivå mot förfalskning för konsumenter, myndigheter, logistikoperatörer och företag. Dessutom undertecknade industrins deltagare ett samförståndsavtal om online-reklam och immateriella rättigheter (IPR) under stängningsceremonin. Med utgångspunkt i framgången med tidigare branschledda avtal som underlättas av kommissionen samlar samarbetspartnersna annonsörer, annonsförmedlare, teknikleverantörer och föreningar för att begränsa intäkterna att webbplatser och mobila applikationer kränker upphovsrätt och sprider förfalskade varor som erhållits genom onlineannonsering. Dessa initiativ följer av de åtgärder som presenterades i november för att säkerställa skydd av Europas kunnande och innovationsledarskap.

Vinnare av Blockathon tillkännagavs under avslutningsceremonin och resultaten publicerade här. Mer information om MoU om online-reklam och IPR kan hittas här.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: ,

Kategori: En framsida, EU, Europeiska kommissionen

Kommentarer är stängda.