Handel: Kommissionens rapporter om framsteg i handelsförhandlingar med #Chile och #Mercosur

| Juni 26, 2018

Som en del av sitt engagemang för en öppen handelspolitik har kommissionen offentliggjort rapporter från de senaste förhandlingsrundorna med Chile och Mercosur. De runda rapporterna innehåller information om framsteg inom alla områden av respektive förhandlingar. När det gäller Chile, rapporten täcker den tredje omgången av samtal för ett nytt, moderniserat handelsavtal.

Förhandlingarna ägde rum i Bryssel från 28 maj till 1 juni 2018. Sammantaget träffades 22-tematiska förhandlingar, vilket resulterade i konstruktiva utbyten och materiella framsteg på de flesta områden. Kontakterna fortsätter i syfte att öka på alla områden för att förbereda nästa förhandlingsrunda, som ännu inte har bekräftats. Kommissionen har också publicerat tre nya textförslag, den djur- och växthälsa, handel och hållbar utvecklingoch handel och jämställdhet. När det gäller Mercosur, rapporten gäller förhandlingsrundan från 4 till 8 juni 2018. Samarbetspartnerna uppnådde framsteg i flera frågor som tjänster och utbyten var konstruktiva övergripande men det finns fortfarande arbete som ska göras, särskilt på bilar och bildelar, geografiska beteckningar, sjöfart och mejeri.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: ,

Kategori: En framsida, EU, Europeiska kommissionen

Kommentarer är stängda.