Anslut dig till vårt nätverk!

karibisk

#Karibiska matinnovationer uppmärksammade på #SIAL, Paris

DELA MED SIG:

publicerade

on


Två karibiska företag har valts ut som finalister i SIAL Innovation Awards 2018 för sin produktinnovation. De är Caribbean Cure Ltd från Trinidad och Tobago och Naledo Belize Ltd.

SIAL anses vara världens största matinnovationsmässa och är värd för SIAL Innovation Awards varje år för att uppmärksamma dem som hjälper till att forma vad vi äter både idag och imorgon. Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export) äger rum i Paris den 21-25 oktober 2018 och stöder i samarbete med Europeiska unionen tolv mat- och dryckesproducenter att delta på SIAL under Caribbean Kitchen-fanan.

Av de tolv företagen har Caribbean Cure och Naledos deltagande redan börjat uppmärksammas med tanke på deras nominering för ett SIAL Innovation Award för deras dynamiska och kreativa produkterbjudanden.

Naledo Belize Ltd är en av världens första tillverkare av färsk gurkmejapasta. Utvecklad av VD Umeeda Switlo, Naledo använder ett recept baserat på traditionell indisk matlagning att skapa Truly Tumeric. Gurkmeja är en hälsosam rot som ofta finns i stormarknader och hälsobutiker i en motordriven eller kapselform för att tas som kosttillskott. .

"Vi är mycket glada över att vara finalist i SIAL 2018 produktinnovationspriset för Truly Gurkmeja. Naledo är det första företaget i världen att tillverka en färsk gurkmejapasta och vår vd Umeeda Switlo kom på detta recept baserat på hennes traditionella indiska matlagning. Denna nominering innebär att vårt företag har uppmärksammats för den innovativa produkt vi producerar och vår sociala företagsmodell. Vi hoppas att det öppnar handelsdörrar till EU och utanför”, säger Nareena Switlo, COO på Naledo.

Naledo är ett socialt företag baserat i Toledo, Belize och fokuserar på ungdomars entreprenörskap, hållbar produktion, regenerativt jordbruk och samhällets egenmakt. Med varje såld burk vet kunderna att de har en direkt inverkan på nätverket av småskaliga odlare i Belize.

I enlighet med traditionen producerar Caribbean Cure Ltd en rad naturliga läkande teer med lösblad som använder inhemska växter som finns i Karibien. Deras handgjorda teer som använder ekologiska förstklassiga ingredienser är framställda genom bevarandet av näringsämnen som finns i rötter, örter och blommor från växter som har använts i generationer i Karibien för att läka och behandla sjukdomar.

Annons

“When we began hand- crafting our blends, we had one simple mission – to share our passion and love for the age-old traditions and healing qualities of Caribbean herbs. We visited farmers, herbalists and tea lovers from across the region to find out what makes the perfect cup of natural tea. We were determined to create much more than tea with health benefits. We are excited to share the Caribbean tea experience at Sial Paris and will continue to share our passion with the world on this global platform,” commented Sophia Stone, founder and managing director at Caribbean Cure Ltd.

"Vi är glada över att två av företagen som kommer att delta som en del av Caribbean Kitchen-paviljongen har belönats för ett SIAL Innovation Award och vi hoppas att de får ett pris. Detta bådar inte bara gott för Caribbean Cure och Naledo utan också för regionen som helhet. Vi har några fantastiska livsmedelsinnovationer över hela CARIFORUM och vi måste få större synlighet för dem, säger Chris McNair, chef för konkurrenskraft och exportfrämjande, Caribbean Export.

Medverkan av CARIFORUM-företag på internationella mässor är en viktig intervention från Caribbean Export för att stödja regionens exportörer att öka sin marknadspenetration, nämligen i Europa.

"Det är viktigt för karibiska företag att vara närvarande vid internationella evenemang. Vi måste utnyttja stödet från Europeiska unionen via 11th EDF för att säkerställa innovation, fantastiska produkter som kommer ut från regionen ses internationellt. I slutändan är det ingen idé att ha bra produkter om ingen känner till dem”, tillade McNair.

Om Karibien Export

Caribbean Export är en regional exportutvecklings- och handels- och investeringsfrämjande organisation inom Forum of Caribbean States (CARIFORUM) som för närvarande genomför det regionala privata sektorsprogrammet (RPSDP) finansierat av Europeiska unionen under 10th Europeiska utvecklingsfonden (EDF) Caribbean Exports uppdrag är att öka de karibiska ländernas konkurrenskraft genom att tillhandahålla kvalitetsexportutveckling och tjänster för främjande av handel och investeringar genom effektivt programgenomförande och strategiska allianser.

Mer information om Caribbean Export kan vara hittade här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend