Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Italy ups ante på #Migrants stand-off

DELA MED SIG:

publicerade

on


Populist politics have a habit of getting abstruse quickly. An Italian prosecutor has opened a kidnapping investigation into “unknown persons” for hålla 150 migranter ombord på ett fartyg dockade från Sicilien mot sin vilja,
skriva Mark John och Mike Dolan.

Italiens vice premiärminister och inrikesminister Matteo Salvini (avbildad) has stepped proudly forward and declared himself to be among the “unknown persons” in question – he is refusing them entry to Italy until other EU countries agree to take a share.

För att inte överträffa publicitetsinsatserna säger hans andra vice premiärminister Luigi Di Maio från det 5-stjärniga partiet att Rom kommer att avbryta Italiens årliga finansiering på 20 miljarder euro till EU om det inte finns något avtal om omfördelning av migranter vid ett möte i Bryssel senare idag.

Efter att den italienska regeringen försökte hävda att Genoa bridge kollapsar visade att den borde befrias från de budgetlöften som den gav på EU-nivå, tar detta motståndet till en helt ny nivå.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend