Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#MayramRajavi uppmanar FN:s säkerhetsråd att åtala förövarna av massakern 1988 och de som ansvarar för fyra decennier av brott i #Iran

DELA MED SIG:

publicerade

on


"I tre decennier har det internationella samfundet varit tyst om massakern på politiska fångar i Iran. Som ett resultat har mullorna fortsatt att ostraffat kränka de mänskliga rättigheterna i Iran, slå ner på offentliga protester, starta terroristoperationer och föra katastrofala krig i Mellanöstern och andra länder. Nu är det dags att avsluta denna tystnad."

Dessa var en del av kommentarerna från Maryam Rajavi, den tillträdande presidenten för Irans nationella motståndsråd, till en konferens som markerar den 30th årsdagen av de 30,000 20 politiska fångarna som massakrerades i Iran, samtidigt som de hölls i XNUMX större huvudstäder, den 25 augusti.

Maryam Rajavi uppmanade FN:s säkerhetsråd att förbereda lagföringen av prästregimens ledare, de ansvariga för massakern 1988 och de tjänstemän som ansvarade för fyra decennier av brott mot mänskligheten i Iran.

Hon upprepade att regimens spioner och legosoldater måste utvisas från västländer, och alla förbindelser måste avslutas med den iranska regimen som utnyttjar diplomatiska resurser för att främja statsstödd terrorism. Hon betonade att regimens ambassader måste stängas.

Rajavi tillade: "Tiden har kommit för världssamfundet att stå bi det iranska folket i deras uppror mot den religiösa fascistiska regimen som styr Iran och erkänna deras beslutsamhet för regimändring."

Mötena som sponsrades av iranska samhällen i 20 stora huvudstäder i Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Schweiz, Italien, Belgien, Österrike, Rumänien och Kanada, gick samman i en videokonferens.

Ett antal politiska dignitärer, lagstiftare, förtroendevalda, jurister och högt uppsatta religiösa personligheter, såväl som medlemmar och representanter för de iranska samfunden i Europa och Kanada deltog och talade vid konferensen. Ett antal vittnen till massakern 1988, familjer till de massakrerade fångarna och tidigare politiska fångar vittnade också på denna konferens om den iranska regimens omänskliga brott.

Annons

I en annan del av hennes kommentarer sa Rajavi: "Klerikalens reaktion på oliktänkande, även i fängelser under deras egen kontroll, är massavrättningar. Varje legitim protest eller demonstration förtrycks genom internering och tortyr av deltagare. Vad var demonstranternas krav i upproren i december och januari förra året och vad gjorde de för fel för att torteras till döds? Kropparna av ett antal av dem överlämnades till deras familjer och berättade för dem att de hade begått självmord medan de satt i förvar. Regimen begår brottet och skyller ändå på offren för tortyr och massaker som skyldiga och brottslingar.”

Rajavi frågade: "Inför ett sådant monster, är det rätt att ge efter, eller att stå upp, göra motstånd och slå tillbaka? Var kan man hitta en diktator som inte anklagar folkets rättvisa och legitima motstånd för terrorism, eller som inte försöker bli av med frihetsälskare och motståndare genom att anklaga dem för våld? Ja, vilken diktator, tyrann eller despot har gett upp sina brott genom att tysta och överlämna sina offer? Motståndsenheterna i Iran följer i fotspåren av de män och kvinnor som sa nej till regimen och massakrerades 1988. Prästerliga regimen belägras av de åtta månader långa upproren, av PMOI:s och motståndsenheternas växande roll i organisera och leda revolterna, och av konsekvenserna av en rasande och drunknande ekonomi.”

Rajavi tillade: "När regimens senaste terroristkomplotter mot PMOI avslöjades, bevisades det än en gång att terrorism är inneboende för prästregimen. Det finns knappast någon plats i världen som har förblivit immun mot regimens terrorism, från Mellanöstern till Europa och USA.

"För att bryta dödläget försökte mullorna rikta motståndsrörelsens sammankomst i Paris på juni 30 av en terroristexplosion. I mars hade de försökt med ytterligare ett terrorplan mot det iranska motståndet i Albanien. Och bara de senaste dagarna avslöjades mullornas underrättelse- och terroristaktiviteter mot PMOI i USA efter att två av deras agenter i det landet arresterades. Återigen denna vecka identifierades och förbjöds prästregimens cyberterrorism. Detta olycksbådande nätverk som strävar efter att störa säker kommunikation och förbereda grunden för terroristoperationer, måste stängas helt och hållet.”

De politiska dignitärerna, representanter för iranska samhällen, vittnen till massakern 1988 som talade till den globala videokonferensen uppmanade det internationella samfundet att stödja det iranska folkets uppror för regimförändring och frihet, och anta en avgörande politik mot den teokratiska regimen som styr Iran.

De krävde också fördömande av den iranska regimens kränkningar av de mänskliga rättigheterna och terrorismen, och lagföring av hjärnorna och förövarna av massakern 1988, som för närvarande är bland de högsta tjänstemännen inom prästregimen och direkt involverade i undertryckandet av de pågående protesterna mot regeringen. i Iran.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend