Anslut dig till vårt nätverk!

EU

# Jordbruk - Kommissionen godkänner nya geografiska beteckningar från # Polen

DELA MED SIG:

publicerade

on


En traditionell korv från Krakow-regionen i sydöstra Polen, känd som Kielbasa Krakowska Sucha Staropolska, är registrerad som Traditionell specialitet garanterad (TSG)och en lokal sort av vitlök från Małopolskie-provinsen, kallad Czosnek Galicyjski, har också lagts till i dag till listan över 30 polska kvalitetslivsmedelsprodukter som enligt EU:s regler anses vara skyddade geografiska beteckningar (PGI). Kielbasa Krakowska Sucha Staropolska korv är en rökt, kokt och torkad korv framställd av magert fläsk av hög kvalitet. Czosnek galicyjski vitlök är lila-rosa eller har ett lila skal, med stora lökar och ett litet antal kryddnejlika.

Mer information om EU kvalitetspolicy och skyddade traditionella produkter.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend