Anslut dig till vårt nätverk!

Kroatien

#Kroatien – Bättre vatteninfrastruktur i Rijeka tack vare EU-medel

DELA MED SIG:

publicerade

on


163 miljoner euro från Sammanhållningsfonden investeras för att uppgradera vattenförsörjnings- och reningssystemet i stadsområdet Rijeka, i distriktet Primorje-Gorski Kotar, i västra Kroatien. Arbetet kommer att syfta till att ge renare vatten till befolkningen på 190,000 300 invånare, ersätta åldrande vattenförsörjningsinfrastruktur, öka anslutningarna till det offentliga avloppssystemet både för bostäder och företag och säkerställa en bättre rening av avloppsvatten. Regionkommissionären Corina Crețu sa: "Detta är sammanhållningspolitiken när den är som bäst, som konkret förbättrar medborgarnas vardag med bättre vattenförsörjning. Jag är väldigt glad för invånarna i Rijeka idag.” Projektet omfattar byggandet av mer än 2023 km vattenförsörjnings- och avloppsnät. Det ska vara klart i december XNUMX.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend