Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Tyskland uppmanar EU att inte anta en #EuropeFirst-policy

DELA MED SIG:

publicerade

on


Tysklands finansminister varnade för att följa en "Europa först"-politik och sa att det var oklart om EU kommer att nå ett brexitavtal med Storbritannien.
skriver Tom Sims.

Europeisk politik bör främja regionens näringsliv och industri, Olaf Scholz (avbildad) berättade för bankirer vid en konferens i Frankfurt. Det betyder dock inte protektionistiska åtgärder som blockerar icke-europeiska företag från att göra affärer på kontinenten.

"Men inte "Europa först". Det fungerar inte för dem som provar det på sina kontinenter”, sa Scholz, uppenbarligen en hänvisning till den amerikanska presidenten Donald Trumps konflikter med amerikanska handelspartner.

Sådan politik "måste utöva vår potential men inte på något sätt för att vi tror att vi måste vara nummer 1, utan för att vi vill vara bland de främsta."

Scholz kommentarer kommer när den globala ekonomin konfronteras med osäkerheter som handel och Storbritanniens snabbt annalkande utträde ur EU. Scholz sa att han skulle göra allt för att säkerställa ett utträdesavtal med Storbritannien men att det var svårt att säga om ett sådant skulle nås.

Tyskland behöver en stark finanssektor för att stödja landets exportindustri, sa han.

Scholz sa också att han trodde att en stor del av euroclearingen skulle flytta till det europeiska fastlandet och Frankfurt med tiden efter att Storbritannien lämnat EU. För närvarande är röjningen centrerad i London.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend