Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Sammanslagningar: Kommissionen godkänner förvärv av gemensam kontroll över #VICLPs av #IvanhoeCambridge och #PSPIB

DELA MED SIG:

publicerade

on


Europeiska kommissionen har godkänt, enligt EU:s fusionsförordning, förvärvet av gemensam kontroll över VIC Strategic Multifamily Partners LP (”VIC LPs”) av USby Ivanhoe Cambridge och Public Sector Pension Investment Board (”PSPIB”), båda av Kanada. VIC LP-skivorna, som för närvarande enbart kontrolleras av Ivanhoe Cambridge, äger och förvaltar bostadsfastigheter i San Francisco Bay-området. Ivanhoe Cambridge är en global fastighetsinvesterare som kontrolleras av Caisse de dépôt et placement du Québec. PSPIB investerar den kanadensiska offentliga sektorns pensionsplaner i en diversifierad global portfölj som består av investeringar i fastigheter, offentliga finansmarknader, private equity, infrastruktur, naturresurser och privata skuldtjänster. Kommissionen drog slutsatsen att det föreslagna förvärvet inte skulle ge upphov till några konkurrensproblem eftersom VIC LP inte har någon planerad verksamhet inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Transaktionen granskades enligt det förenklade förfarandet för granskning av koncentrationer. Mer information finns på kommissionens konkurrens webbplats, inom den offentliga fallet registret med ärendenummer M.8982.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend