Anslut dig till vårt nätverk!

Luftkvalitet

Rena fordon: Nya #EmissionsTests träder i kraft för alla nya bilar på marknaden

DELA MED SIG:

publicerade

on

Från 1 september 2018 måste nya bilar klara nya utsläppstest innan de kan cirkulera i Europa. Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs Commissioner Elżbieta Bieńkowska said: “Since the” Dieselgate “scandal broke out three years ago, we have fundamentally changed the rules Vi har haft målet att förhindra fusk, skydda medborgarnas och miljöns hälsa och stimulera vår industris globala konkurrenskraft och strängare utsläppstest är en del av ett pussel. But we still have a lot of work to do, and I’m talking about ongoing national surveys, the status of recalls of non-regulatory vehicles and the application of the new car registration rules – and the transition to mobile mobility with reduced emissions.”

Två nya, strängare tester kommer att säkerställa mer pålitliga utsläppsresultat: ett nytt laboratorietest som bättre återspeglar verkligheten (WLTP, World Harmonized Light Vehicle Test Proce varar) såväl som ah-procedur som utförs under verkliga körförhållanden (RDE för verklig körning). Dessa tester har införts för alla nya fordonstyper sedan september 2017. Nu, från september 2018, blir WLTP-testet obligatoriskt för alla nya bilar. RDE-proceduren blir också obligatorisk samma dag. Den kan redan mäta små partiklar och från och med september 2019 kommer den att mäta kväveoxider (NOx). These measures are part of the European Commission’s initiatives to better protect Europeans from exhaust fumes and to restore the confidence of European consumers in the performance of vehicles.

Dessutom har kommissionen föreslagit de nya mål för genomsnittliga CO2-utsläpp. Mer information och Frågor och svar är online.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend