Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kollegiets möte: Europeiska kommissionen utser en ny generaldirektör till sin avdelning för hälsa och livsmedelssäkerhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen beslutade att utse Anne Bucher till tjänsten som generaldirektör på dess avdelning för hälsa och livsmedelssäkerhet (GD SANTE) från och med den 1 oktober. Bucher, fransk medborgare, har arbetat för Europeiska kommissionen i 35 år. Hon har tillbringat större delen av sin karriär på chefsjobb vid flera av kommissionens avdelningar. Bucher är för närvarande ordförande för kommissionens kommitté för tillsynskontroll. Hon efterträder Xavier Prats Monné som går i pension i slutet av september. Mer information finns i pressmeddelandet här.. Kommissionen har också beslutat att föreslå styrelsen för Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) för att förlänga mandatperioden för dess nuvarande verkställande direktör, Bernhard Url, med en period på fem år från och med den 1 juni 2019. Url har varit chef för EFSA sedan 2013, efter en karriär hos de österrikiska myndigheterna för livsmedelssäkerhet. Mer information om Urls professionella bakgrund finns tillgänglig här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend