Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Internationella dataflöden: Kommissionen lanserar antagandet av sitt beslut om lämplighet om #Japan

DELA MED SIG:

publicerade

on

Efter avslutandet av samtalen mellan EU och Japan om skydd av personuppgifter i juli 2018 har kommissionen inlett förfarandet för antagandet av sitt beslut om tillräcklighet.

Věra Jourová, kommissionsledamot med ansvar för rättsfrågor, konsumentfrågor och jämställdhet, informerade kollegiet om nästa steg och kommissionen publicerar utkastet till beslut om lämplighet och tillhörande dokument.

This includes the additional safeguards that Japan will apply to EU personal data transferred to Japan, as well as commitments regarding access to personal data by Japanese public authorities for law enforcement and national security purposes, guaranteeing that their level of data protection is adequate to that of the EU’s. Japan is also going through a similar process to recognize the EU’s data protection framework. Commissioner Jourová said: “We are creating the world’s largest area of safe data flows. Personal data will be able to travel safely between the EU and Japan to the benefit of both our citizens and our economies. Our partnership will promote global standards for data protection and set an example for future partnerships in this key area.”

Varje sida går nu igenom sina interna förfaranden mot det slutgiltiga antagandet av sin ömsesidiga adekvathet. För EU innebär detta att inhämta ett yttrande från Europeiska dataskyddsstyrelsen (EDPB) och grönt ljus från en kommitté som består av företrädare för EU:s medlemsländer. När detta förfarande har slutförts kommer kommissionen att anta beslutet om lämplighet om Japan.

A pressmeddelande, en Frågor och svar och en faktablad finns tillgängliga online.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend