Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

Europeiska kommissionens förslag om #TerroristContentOnline "behöver skydda EU-medborgare"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har idag (12 september) släppt sin förordning om terroristinnehåll online. Denna lagstiftning är välbehövlig i kampen mot terrorpropaganda och rekrytering på nätet, och markerar idag ett steg framåt i hur Europa bekämpar extremism på nätet. 

Medan Counter Extremism Project (CEP) välkomnar lagstiftningen och att Europeiska kommissionen går in för att fylla luckan som de digitala plattformarna inte kunde, den är bristfällig i avgörande avseenden. I synnerhet ger förordningen onödigt utrymme för teknikföretag att undvika sina skyldigheter när det gäller att ta bort farligt innehåll. Som den ser ut ger lagstiftningen teknikföretag en timme från det att ett innehåll flaggas som extremistiskt. Tekniken finns dock för dessa företag att ta bort extremistiskt innehåll så fort det laddas upp. Det är farligt att förlänga tidsfristen för borttagning – på bara två timmar kan en extremistisk video få hundratals visningar.

Lagstiftningen bör tvinga teknikföretag att använda de verktyg som är tillgängliga för dem, såsom CEP:s eGLYPH-teknik, för att upptäcka och ta bort extremistiskt innehåll så snart det laddas upp. Tidsfristen för borttagning av sådant innehåll bör därför vara en timme från uppladdningstillfället, inte en timme från det att det flaggats. CEP applåderar kommissionär Kings och terrorismbekämpningskoordinator Kerchoves arbete hittills och uppmanar dem att fortsätta sitt goda arbete och implementera en lag som kommer att ge verkligt skydd för alla europeiska medborgare genom att åtgärda denna brist.

Counter Extremism Project Executive Director David Ibsen sa; "Vi välkomnar Europeiska kommissionens steg framåt i kampen mot extremistiskt innehåll på nätet, men tyvärr saknar det en tydlig lösning på det växande problemet med olagligt innehåll på nätet. Det faktum att kommissionen föreslår en förordning, i motsats till ett direktiv, visar på allvaret i frågan. Vi på Counter Extremism Project har sett att innehåll laddas ner och konsekvent laddas upp igen på samma plattformar som det tidigare togs ner från. Detta kan inte fortsätta. Tillförlitlig tillämpning och automatiserad teknik så att innehåll kan tas bort inom en timme efter uppladdning måste inkluderas i det föreslagna utkastet."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend