Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Tajani: I avsaknad av en central roll för EU kommer framtiden för #Libya att vara i händerna på andra länder

DELA MED SIG:

publicerade

on

"Libyens framtid avgörs nu, och EU måste spela en central roll för att hantera denna kris. Om vi ​​inte kan utföra denna uppgift kommer vi att lämna dörren öppen för ambitioner och intressen hos länder, som Ryssland, Egypten eller Förenade Arabemiraten”. Med dessa ord, Europaparlamentets ordförande Antonio Tajani (avbildad) kommenterade Europaparlamentets beslut att hålla en debatt om krisen i Libyen under plenarmötet i Strasbourg i går (11 september).

Enligt Tajani: "I avsaknad av en stabil libysk regering som kan kontrollera landets gränser och territorium kommer det att bli svårare att hantera migrationsströmmar från Libyens kust. Dessutom kommer smugglingen av vapen och droger att fortsätta att hjälpa terrorister och äventyra säkerheten för afrikanska och europeiska medborgare.

"Landet är en krutdurk redo att explodera. Sammandrabbningarna i Tripoli som orsakade över 200 döda under de senaste dagarna har ytterligare förvärrat interna konflikter och trots en överenskommelse om vapenvila är situationen fortfarande extremt bräcklig. Europa borde ingripa i denna kris med mer övertygelse och tala med en enda röst, vilket begärdes av alla de libyska representanter jag talade med under min resa till Tripoli i juli förra året.

"Debatten mellan representanter för 500 miljoner européer måste föra oss ett steg närmare en gemensam EU-strategi för denna nödsituation. Vi behöver mer effektiv samordning mellan medlemsländer och europeiska institutioner, och ett steg tillbaka från de medlemsländer som bara främjar sina nationella agendor, på bekostnad av en delad strategi, vilket skadar alla europeiska medborgare.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend